İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları nedeniyle gece 6'sı çocuk 9'u kadın 50 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarını başladığı pazartesi gününden itibaren en kanlı gece dün yaşandı. Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak yürüten eski Sağlık Bakanlığının Sözcüsü Eşref el-Kudra, gece saatlerinde düzenlenen saldırılarda, 6'sı çocuk 9'u kadın 50 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Yalnızca cumartesi günü 46'sı kadın 79'u çocuk, 293 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

AA muhabirine konuşan Kudra, İsrail'in dün Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını artırdığını kaydetti.

Kudra, saldırılarda hedef alınan sivil, kadın, çocuk ve engelli sayısında artış olduğuna dikkati çekti.
İsrail'in şimdiye kadar yaptığı en büyük aile katliamının dün gece meydana geldiği bilgisini veren Kudra, evleri hedef alınan Batş ailesinin 18 ferdinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
- İsrail bin 244 evi hedef aldı
Faaliyet alanı Orta Doğu ve Kuzey Afrika olan Euro-Mid İnsan Hakları Gözlemcisi tarafından yayınlanan rapora göre, cumartesi günü İsrail ordusunun saldırı düzenlediği 350 evde hasar meydana geldi, 52'si ise tamamen yıkıldı.
Raporda İsrail'in hava saldırılarını başlattığı günden bu yana bin 244 eve saldırı düzenlendiği, bunların 176'sının tamamen yıkıldığı belirtildi.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
İsrail'in bu tarihten itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Kaynak: AA