İsrail Bombardımanında Kucağındaki Çocuğunu Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye attığı yüzlerce ton bombadan birine kucağındaki 3 yaşındaki çocuğunu kurban veren Filistinli Şatilla ebu Selame, "Neden bizi bombaladılar? Mueyyid'imi neden öldürdüler" dedi.

İsrail uçakları bu sabah, Gazze'nin Han Yunus kentinde El-Ağrac ailesinin evini vurdu. 3 yaşındaki Mueyyid, İsrail bombardımanına annesinin kucağındayken yakalandı. Patlamanın şiddetiyle annesinin kucağından fırlayan Mueyyid, düştüğü birkaç metre ötede can verdi.
Anne Şatilla ebu Selame, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sabah saatlerinde, evde elektrik yoktu. Çok sıcak olduğu için akrabalarımızla beraber kapıya çıktık. Yaklaşık 15 kişi kapıda oturuyorduk. Mueyyid kucağımdaydı. Eşim, annem, kardeşim, yeğenlerim de oradaydı" dedi.

İsrail'in kente saldırı anını anlatan Ebu Selame, şunları söyledi:
"Eve füze düştüğü an çok korkunçtu. Mueyyid, patlamanın etkisiyle bir anda kucağımdan fırladı. Oraya buraya koşup oğlumu arıyor, 'Mueyyid' diye bağırıyordum. Ben de yaralanmışım ama olayın şokuyla farkında değildim. Kucağımdan fırlayan oğlum, birkaç metre uzağa düşmüş, başından yaralanmıştı. Hayatını kaybetti".
Saldırıda ölen ve yaralananların sivil olduğunu söyleyen Ebu Selame, "Hedef alınan yerde, askerler ya da direnişçiler yok. Herkes sivildi. Evimizde bu türden operasyonlar ya da faaliyetler yapılan bir ev değildi. Neden bizi bombaladılar. Mueyyid'imi neden öldürdüler? Ne suçu vardı da öldürüldü?" diye konuştu.

Mueyyid'in teyzesi Safiye Ebu Selame, "Ambargo yüzünden çektiğimiz sıkıntılar yetmiyor mu? Neden bizi bombalıyorlar? Yeğenim Mueyyid öldü, oğlum da dahil birçok kişi yaralandı" sözleriyle yaşadıkları çaresizliğini anlattı.
Yakınları, 3 yaşındaki Mueyyid'in hayatını kaybettiği Hanyunus'taki saldırıda babası, annesi, anneannesi dahil akrabalarından 15 kişinin yaralandığını belirtti.

Kaynak: AA