Eskişehir'de 'Şehrimizi Seviyor ve Koruyoruz, Ya Siz?' Sloganı

Son zamanlarda kentteki çevre kirliliğinin artmasından endişe duyan Eskişehir Kent Konseyi "Temiz Eskişehir" çalışma grubu, "Şehrimizi seviyor ve koruyoruz, ya siz?" sloganıyla yola çıktı.

Grup adına açıklama yapan kimya mühendisi ve bilim tarihçisi Dr. Günseli Naymansoy, grubun amacının, örgütlenmeyi genişletmek ve şehirde yaşayanlara ulaşıp çevre bilincini oluşturmaya katkı vererek şehrimizi bu anlamda örnek kent haline getirmek olduğunu kaydetti.

Grubun tanıtılması ve katılımın sağlanması için kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılarak işbirlikleri oluşturulmasına karar verdiklerini belirten Naymansoy, şöyle konuştu:
"Grup arkadaşlarımın hepsi çevreye son derece duyarlı ve çeşitli platformlarda deneyimleri olan insanlar. Bu nedenle çevremizi temizlemek adına çok iyi şeyler başaracağımıza kuşkum yok. Eskişehir'i 'Kültür Kenti' sıfatına uygun hale getirmek için çabalayacağız. Bu amaçla ilk etkinlik olarak bir broşür hazırladı. Bunlar grup üyelerinin çabalarıyla kent halkına ulaştırılacak. Bu broşürde grubumuzun ilkesi ve amacı hakkında bilgi vererek sağlık ve din açısından çevreye saygılı olmanın önemini vurguladım. Temel ilkemiz, çevreye saygılı olmaktır. Bu bağlamda yaptığımız hatalara halkımızın dikkatini çekmeyi hedefledim. Görsel malzemeyle desteklemenin önemine inandığım için Belçikalı karikatürist Nikola Hendrickx'in çok beğendiğim iki karikatürünü ve Merih Naymansoy'un bir karikatürünü ekledim."
Naymansoy, sağlık konusunda Dr. Bülent Kızılkuş ve din konusunda Eskişehir Osmangazi Ünivesitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın'ın danışmanlık yaptığını bildirdi.
Şehrin temizliğinin ancak yaşayanların katkısıyla mümkün olacağını anlatan Naymansoy, "Yoksa TÜİK raporunda da belirtildiği gibi temizlikten en memnun olunan ve yerel yönetimlerin en iyi hizmet verdiği şehrin Eskişehir olmasının yeterli olmadığı görülüyor. Temizlemekten önce kirletmemeyi sağlamalıyız. Burada, halkın sorumluluk alması ve temizlik işçisi olan kardeşlerimizin emeklerine de saygı gösterilmesi lazım" dedi.

Kaynak: AA