Caminin İnşaatına Burhaniye Belediyesinden Destek

Geçen yıl Burhaniye Belediyesi tarafından yer tahsisi yapıldıktan sonra inşaat çalışmalarına başlanan İmko Sitesi'ndeki cami yapımı, desteklerle sürüyor.

Burhaniye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İmko Cami Yaptırma Derneğine yer tahsisi yapılmasının ardından, cami inşaatı için hazır betonu desteği verildi.

220 metreküp hazır beton desteği veren Burhaniye Belediyesinin yardımlarıyla büyümeye devam eden inşaat, şu anda ibadet alanlarının yapımıyla sürüyor.
Daha sonra kubbelerinin yapımına başlanacak camide, kadın ve erkeklerin ibadet edecekleri alan, mescid, kadın, erkek tuvaletleri, lojman ve kuran kursu bölümleri olacak.
Bin kişilik ve çift minareli olacak cami için İmko Cami Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Aydoğan, Burhaniye Belediyesi Meclisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Aydoğan, "Cami bulunmayan sitede bunun gibi bir hayra vesile oldukları ve desteklerini esirgemedikleri için Burhaniye Belediye Başkanımız Necdet Uysal ve meclis üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Belediyenin katkısı ile sitemiz güzel bir camiye kavuşmuş olacak" dedi.

Caminin bu yıl tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor.

Kaynak: AA