Yunan Turist Kafilesi Burdur’u Gezdi

Yunan Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve 30 kişilik Yunan turist kafilesi Burdur’a geldi.

Yunan Turist Kafilesi Burdur’u Gezdi

İlk olarak Burdur Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti’ni gezen kafile daha sonra Burdur Belediyesi Piribaşlar Evi’ne geldi. Burada Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından karşılan kafile, Piribaşlar Evi’ni gezerek Burdur hakkında bilgi aldı. Başkan Ercengiz’in de eşlik ettiği kafile daha sonra Burdur Müzesi, Kavaklı Rum Kilisesi ve Alaca Dokuma Satış Atölyesini gezdi.
Ulu Cami’yi de gezen Trambas, ibadetin nasıl yapıldığı hakkında Başkan Ercengiz’den bilgi aldı. Trambas daha sonra, müezzinlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yunan Ortodoks Kilisesi ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, dinsel bir gezi için değil turistik bir gezi ve atalarından kalan yerleri görmek için Burdur’a geldiklerini belirtti.

Kilise restorasyonunu çok beğendiğini ifade eden Trambas, “Çok güzel olmuş. Kemer, Antalya, Alanya’ya gelen milyonlarca Rus turist var. Demre’de Aya Nikola Kilisesi var ama içi boş. Hiçbir şey yok içinde. Aynı şekilde burası boş olsaydı çok güzel olacaktı. Milyonlarca insan buraya gelip seyredecekti Demre’de olduğu gibi. Herkesin hür iradesine saygı duymalıyız” diye konuştu

Burdur’un çok eski bir tarihi olduğunu belirten Ercengiz, Burdur’un çok güvenli bir yer olduğunu ve istedikleri yere gidebileceklerini söyledi.

Gruptakilere kendisinin de eşlik edeceğini belirten Ercengiz, “Sabahtan beri bazı spekülasyonlar oldu, ayin, ibadet diye. Hayır sadece turistik bir ziyaret. Sagalassos’tan başlayıp, turistik yerleri gezip görmek istiyorlar. Bu bir başlangıç” dedi.

Turizm anlamında Burdur’un büyük bir eksikliği olduğunu ifade eden Ercengiz “Turizme ihtiyacımız var. Tanıtıma ihtiyacımız var. Daha önce ibadethane olarak kullanılan fakat buradan göç edilmesiyle birlikte kilise restore edilerek müze olarak kullanılıyor. Bundan önce nasıl ortak kültürü kullanmışsak, bundan sonra da ortak kültürü kullanmamız gerekiyor. Dünyada birçok yerde birçok nedenle olan savaşların bundan sonra olmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu

Başkan Ercengiz Burdur ziyaretleri için Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas’a alaca dokuma hediye ederek teşekkür etti.
Kaynak: İHA