Yayladağı'nda Festival Toplantısı

Yayladağı Festival Komitesi, bu yıl 14'cüsü düzenlenecek olan, "Yayladağı Kültür ve Aba güreşi Festivali" öncesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

İlçedeki bir çay bahçesinde düzenlenen toplantı, komite tarafından verilen iftar sonrası başladı.

Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, bu yıl 14'cüsü düzenlenecek festivalin ilçenin tanıtımı ve ilçe halkının birlik, beraberliğini arttırması açısından önemli olduğunu kaydetti.

İlçenin tüm dinamiklerinin festival için bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yılmaz, festivalde tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi.

Festival programı hakkında katılımcılara bilgi veren Belediye Başkanı Kalkan da, festivalin 01 Ağustos 2014 tarihinde, 7 pare top atışı ve çelenk koyma töreni ile başlayacağını belirtti.

Toplam 3 gün sürecek festivalin 2. günü çeşitli etkinliklerin yanında, sanatçı Nadide Sultan'ın sahne alacağını kaydeden Kalkan, "Festivalin 3. günü ise, ağalığını iş adamı Servet Altaş'ın yaptığı aba güreşi şampiyonamız olacak. Festivalimizin zenginleşmesi ve güzelleştirilmesi için, tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla son bulan toplantıya, oda ve dernek temsilcileri, siyasi parti başkanları, kurum amirleri ve basın temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA