Yaralanan Alman Dağcı, Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Kaçkar Dağı'na tırmandığı sırada yaralanan Alman kadın dağcı, askeri helikopterle kurtarıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çek Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçiliğinden verilen bilgiye göre Alman Carin Schörer'ın (54), Kaçkar Dağı Artvin sınırları içerisinde düşerek yaralandığını öğrendiklerini belirtti.

Dağcının, arkadaşı ile Kaçkar Dağı güney rotasında tırmandığı sırada 3750 rakımda kayarak yaralandığını ifade eden Vali Yazıcı, "Schörer'in yürüyememesi nedeniyle yanında beş kişi bırakan arkadaşları, durumu elçiliklerine bildirdi. Biz de Rize Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve AKUT ekipleri ile çalışma başlattık. Yaralı dağcının sedye ile indirilmesinin zor olması sebebiyle Malatya 2. Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği'nden helikopter istendi. Hava muhalefeti nedeniyle dağcı, dün gece bulunduğu yerden alınamadı. Schörer'in, AKUT ekiplerinin yardımıyla 200 metre aşağıya indirildikten sonra helikopter ile alındı" dedi.

Vali Yazıcı, dağcının, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini kaydetti.

Öte yandan, Carin Schörer'ın ayağında kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğu, ilk müdahalesinin ardından tedavisine devam edilmek üzere uçakla ülkesine gönderileceği öğrenildi.
Kaynak: AA