Esnaf Hastanesi Avustralyalı Turistin Hayatını Kurtardı

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde ölümcül ritim bozukluğu hastalığına yakalanan Avustralyalı turist elektroşok cihazı takılarak sağlığına kavuştu.

Esnaf Hastanesi Avustralyalı Turistin Hayatını Kurtardı

Edinilen bilgiye göre; 69 yaşındaki Avustralya Armidale doğumlu ve Armidale Üniversitesinde akademisyen olan Jeffrey Alan Sıegel Fethiye’ye tatile gelmişti. Tatilde aniden rahatsızlanarak Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı. Acil Serviste Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Aysel tarafından görülen hastanın nabzının çok yüksek olduğu ve ölümcül bir ritim bozukluğuna girdiği saptandı. Acil serviste zaman kaybetmeden 270 joule elektro-şok ile müdahale edilen hastanın ritmi düzeltildi. Sonrasında hastaya ritim bozukluğunda otomatik şoklama yapan ICD cihazı takıldı
Kardiyolog Dr. Süleyman Aysel, hastası ile ilgili olarak yaptığı açıklama da “Hasta geldiğinde nabzı 250 ve çok yüksekti. Tansiyon alınamıyor ve hastanın bilinci yarı kapalıydı. Hemen saniyeler içersisinde müdahale ederek 270 joule ile elektro-şok uyguladık. Hastanın ritmi ve tansiyonu düzeldi. Bilinci açıldı. Hasta takip ve tedavi amaçlı yoğun bakıma alındı. Yapılan tetkiklerde ve ekokardiyografide daha önceden geçirdiği kalp krizi sonrası gelişen kalp yetmezliğine bağlı ölümcül bir ritim bozukluğu geçirdiği saptandı. Bundan sonraki yaşamında bu ritim bozukluğunu geçirme olasılığı yüksekti. Bu sebepten dolayı hastaya kalp içi defibrilatör (Implantable Cardioverter Defibrillator ‘ICD’) takılmasına karar verdik. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hasta ameliyathaneye alındı. Sağ köprücük kemiği altından kalbe giden toplardamar bulundu. Bu damar yoluyla kalbin içine ulaşılarak cihazın teli kalbin sağ karıncığının içine yerleştirildi. Telin diğer ucuna elektro-şok cihazı takıldı. Kibrit kutusu büyüklüğünde deri altı cep açılarak cihaz buraya yerleştirildi ve deri dikilerek kapatıldı. Artık hastada ölümcül ritim bozukluğu nerede başına gelirse gelsin cihaz saniyeler içerisinde elektro-şok uygulayarak hastanın normal ritme dönmesini sağlayacak” dedi.


TÜRK DOKTORLARINI ÖVDÜ
Gözyaşlarına boğulan Jeffrey Alan Sıegel de, “Ülkemden 13 bin kilometre uzaklıkta böyle ciddi bir rahatsızlık yaşayacağım aklıma gelmezdi. Acil servise geldiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Yarı baygındım ve kalbim çok hızlı atıyordu. Dr. Süleyman Bey hemen müdahale ederek nabzımı düzeltmiş. Sonrasında 1 saatlik operasyonla elektro-şok cihazı takıldı. Şimdi çok iyiyim. Bu cihazla birlikte 13 bin kilometrelik uzaklık ve 25 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşılabilen ülkeme sağlıklı bir şekilde döneceğim için çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA