Ege Denizi'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

Sisam adası açıklarında teknenin batması sonucu kaybolduğu bildirilen 20 civarındaki kaçağı arama kurtarma çalışmalarının bölgedeki Sahil Güvenlik Gemisi TCSG Güven tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Sisam adasının 10 mil kuzeybatısında kaçakları taşıyan geminin battığı yönündeki ihbar üzerine bölgeye havadan ve denizden sahil güvenlik unsurlarının gönderildiği, 2 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Açıklamada, kurtarılan kişilerin verdiği bilgi üzerine kaybolan 20 kişinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG Güven'in çalışmaları bölgede sürdürdüğü dile getirildi.

- Kurtarma görüntüleri basına dağıtıldı
Bu arada, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde, tekne battığı bilgisini alan Türk Sahil Güvenlik botunun olay yerine gidişi ve deniz yüzeyinde batan teknenin parçalarına tutunmuş olarak bulunan göçmenleri kurtarılması yer alıyor.
-
Öte yandan Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından deniz yüzeyinde bulunarak kurtarılan 2 kaçak, helikopterle İzmir'de hastaneye getirilerek tedavileri yaptırıldı.
İfadeleri alınan kaçakların, 2 bin avro karşılığı Yunanistan'a geçmek için anlaştıkları göçmen kaçakçılığını organize eden kişiler tarafından İstanbul'dan İzmir'e getirildiklerini, önceki gece yarısı 7-8 metre boyundaki tekneye 12'si kadın 6'sı erkek 37 kişi bindiklerini anlattıkları öğrenildi. Teknedekilerin çoğunun görünmemeleri amacıyla alt bölüme konularak kilitlendiğini öne süren kaçakların, denize açıldıktan 4 saat sonra teknenin su almaya başladığını, bunun üzerine alt bölümdeki kişilerin dışarı çıkarak denize atladığını ve canlarını kurtarmak için yüzmeye çalıştıklarını, kendilerinin de alabora olan teknenin parçalarına tutunarak deniz yüzeyinde kaldıklarını, 12 saat sonra tekneler tarafından fark edildiklerini ve Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından kurtarıldıklarını söyledikleri belirtildi.

-Olay
Sisam adasının 10 mil kuzeybatısındaki bölgede tekneler tarafından denizde şahısların görüldüğü, durumları kötü olan 3 göçmenin balıkçılar tarafından alındığı bilgisi üzerine bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ve helikopter, 2 göçmeni sağ kurtarmıştı. Göçmenlerin teknenin gece açıldıktan 4 saat sonra battığını, 37 kişi olduklarını söylemeleri üzerine Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

Kaynak: AA