Dikili Kent Konseyi’nde Yeni Dönem

Dikili Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Dikili Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

Dikili Kent Konseyi’nde Yeni Dönem
Bütünşehir Yasası’nın ardından mahalle olan Çandarlı ile mahalleye dönüşen köylerden temsilcilerin de katıldığı genel kurulda başkanlık görevine Tarık Uslu seçildi.
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un başkanlığında açılışı yapılan genel kurula, muhtarlar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarla, STK ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Divan başkanlığı görevini Osman Ersun Özar, divan kurulu üyeliklerini ise Mehtap Malaymar ile Oğulcan Günenç’in üstlendiği kongrede başkanlık için üç adayla seçime gidildi. Rıfat Emekçi, Ahmet Tutan ve Tarık Uslu’nun yarıştığı seçimi ilk turda Ahmet Tutan’la Tarık Uslu’nun eşit oy almasının ardından Rıfat Emekçi’nin katılmayışıyla geçilen ikinci tur oylamada 31 oy oy alan Tarık Uslu başkanlığı kazanan isim oldu.

“KAZANAN DİKİLİ OLSUN”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, tüm adaylara eşit mesafede olduğunu vurgulayarak, “Konseyin yeni dönemdeki amacı seçimi kim kazanırsa kazansın, önemli olanın Dikili’de demokrasinin sevgiyle güçlenmesidir. Bu nedenle Dikili’yi seven ve bu Dikili sevgisiyle aday olan üç arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.

Tosun’un konuşmasının ardında geçilen seçim sonucunda delegelerin oylarıyla konsey başkanlığına layık görülen Tarık Uslu da yaptığı konuşmasında, kendisine güvenen herkese teşekkür etti. Uslu, yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıyla katılımcılığı ön planda tutarak, toplumu ilgilendiren konularda, kent projelerinde halkı bilinçlendirici çalışmalar yapacaklarına vurgu yaptı.

YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ
Genel kurul toplantısının son bölümünde Dikili Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliklerinin seçimi gerçekleştirildi.

Yapılan seçimlerde Dikili Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na, Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş,Turizm İşletmeleri Temsilcisi Mehtap Malaymar, Mimarlar Odası Temsilcisi Oğulcan Günenç, ADD Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Tutan, Kamu Çalışanı Okan Köycü, İnşaat Mühendisleri Odası Dikili Temsilcisi Azam Ziya Güç, Harun Seyran Vakfı Temsilcisi Rıfat Emekçi, Avukat Hasan Altıparmak, Diş hekimi-Gazeteci Sedat Celil Bullalıoğlu ve Ziraat Mühendisi Osman Ersun Özar delegelerin oylarıyla seçildi. Dikili Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevine de Gönenç Turan seçildi.
Kaynak: İHA