Çeşme Açıklarında Batan Tekne İle İlgili Araştırma Sürüyor

Dün Sahil Güvenlik helikopterinin fark ederek boğulmaktan kurtardığı iki mültecinin açıklamalarıyla ortaya çıkan facia ile ilgili çalışmalar sürüyor.


İçinde 37 yedi mülteci ile uluslararası sularda batan ve sadece iki mültecinin kendi imkanlarıyla yüzerek Türk kıyı şeridine geçtikten hemen sonra boğulmaktan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesine getirilip tedavi alınan Suriye ve Afgan uyruklu mültecilerin ardından ekipler Çeşme ve Sığacık Körfezinde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor

Uluslararası sularda batan teknedeki yolcuların da tekne ile birlikte suya gömülmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kurtarılan iki mültecinin tedavileri tamamlanırken, olayla ilgili bilgilerine başvuruluyor.

Dün kurtarılan Suriyeli Mülteci Abdurrahman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tekne ile kişi başı 2 bin 200 avroya anlaştık. Teknede 37 mülteciydik. Suriyeli, Afganistanlı vardı. Teknede benim akrabalarım da vardı. Kadın ve 8 yaşlarında 12, 14 yaşlarında çocuklar da vardı. Kaptan açıklara çıktığımızda kamaralara girmemizi söyledi.

Sonra kamaraları kilitledi. Bir süre sonra su almaya başladık. Herkes panikledi. Kadınlardan biri bir kapıyı açtı, içeri daha çok su dolmaya başladı.

Ben nasıl çıktım bilmiyorum. Denizin ortasında yüzmeye başladık, tekne battı. Sadece biz ikimiz kurtulduk. Daha sonra helikopter bizi gördü aldı" diyerek olayı anlatmış ve kan donduran olay ortaya çıkmıştı.
Kaynak: İHA