Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan, Antalya'da belediyenin iftar programında konuştu.

Başbakan Erdoğan konuştu
Madem bizden normalleşime istiyorsunuz, bizim Filistin'e ambargoyu kaldırma isteğimizi yerinize getirmediniz. Ve bizim de bu normalleşme döneminde atmaya hazırlandığımız adımlar vardı artık o adımlar kapalı bir kutuya alındı.

Konsolosluk görevlilerimiz bir aydır IŞİD'i elinde. Özellikle bırakmalarını kendilerine hatırlatıyoruz. Irak, Filistin, Suriye politikamızda tarihten gelen sorumluluğumuzu insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. Milyonlarca insanı misafir etmek zorunda mıyız diyorlar. Ne yapalım o insanlar bombaların altında ölsün mü?

Bosna'da Aliye İzzet Begoviç'i hastanede ziyaret ettim. Burası evladı fatihandır dedi, Tayyip buraları sahipsiz bırakma dedi. Şu anda konsey başkanı olan oğlu bana şunu söyledi: Siz hastaneye gelene kadar babaım şuuru kapalıydı. Siz geldikten sonra şuuru açıldı. Üzerimizde böyle bir tarihi sorumluluk var. Biz tarihi sorumluluğumuz yerine getirelim. Bizim kardeşlik anlayışımız böyle bir vicdansız bakışa engeldir.

Bugüne kadar başı dara düştüğü için, sırtımızı çevirdiğimiz kardeşimiz olmamıştır ve olmayacaktır. Tüm milletime sesleniyorum. Canlarını kurtarmak için gelen herkes kardeşimizdir. Ensar samimiyetiyle yaklaşmalıyız ve onlara her türlü yardımı yapmalıyız. Elbette bu kötü günler geçecektir. Bugün misafir ettiğimiz insanlar inanın bizi asla unutmayacaktır. Büyük devlet olmanın yolu budur. Allah'a sonsuz şükürler olsun bir medeniyet vizyonumuz var. Suriye hiç bir zaman yalnız olmayacak. Filistin yeryüzündeki en büyük hamisini hiç bir zaman kaybetmeyecektir. Gençler zulme izin vermekte zalimliktir. Filistin davasında tarafsız kalmak doğrudan zulme destek vermektir.

Ah CHP ah, sen Azeri kardeşlerini Stalin'e satacaksın sonra afra tafra yapacaksınız. İşte tarih Boraltan Köprüsü olayını yazıyor.

Biz Filistin davasında asla tarafsız değiliz. Bir kez de Antalya'dan Suriyei Irak, Somali, Mısır bir kez daha garipleri selamlıyor ve onlar için dua ediyoruz.

Antalya'daki sıcak havaya rağmen katılan kardeşlerimizin coşkusu beni çok mutlu etti. Antalya sosyal yapısıyla bizim herkesin Türkiyesi vizyonumuzun en önemli şehirlerden birisidir. Dün yeni yol haritamızı sizinle paylaştım. Biz kimsenin kimliğiyle hayat biçimiyle siyasi görüşüyle ilgili değiliz. Biz yeni Türkiye ideali peşindeyiz. Kendi vatandaşıyla çatışma anlayışı içinde asla olmayız.

Türkiye, dünyanın büyük sıçramalar yaptığı dönemleri kaçırmıştır. 10 Ağustos'taki seçimler bu bakımdan çok önemlidir. Şu anda kalkınan bir Türkiye var. Tarihimizde ilk defa milletin kendi tercihiyle belirlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimi değişimin dönüşümün ana merkezi olacaktır. Her alanda ülkemize sınıf atlattığımızın şahidi sizlersiniz.

Antalya'nın turistik bölgeleri 12 yıl önce adeta bir köy gibiydi. Belek'e gitmiştim. Köy yollarından geçip Belek'e ulaştık. Otel patronlarıyla bir araya geldik. Siz belirli bir rakam koyacaksınız biz de 8 trilyon koyacağız dedik. Bazıları kaçak yaptı ve şimdiki yolların adımını attık. O bir başlangıçtı o tohumlar atıldı. Virajlardan geçilemiyordu. Bu yollar genişletildi. Bu yollarda kaza oranları da iyice düşmüş oldu. Dertli olmak başka, biz bu millete sevdalıyız. O havalimanının hali neydi turistler gelir adeta gelen turistler yandım Allah derdi. Bizim Çemberlitaş Hamamı'ndan berbattı. Klimalar çalışmaz, ter. 1 yılda hem ek pisti hem de yeni terminal binasını yaptık ve antalya Havalimanı'na kavuştuk.