Balkondan Atlayan Hamile Kadınının Sağlık Durumunun İyi Olduğu Açıklandı

Zeytinburnu'nda yaşanan patlamada yaralanan vatandaşların durumuna ilişkin doktorları açıklama yaptı.

3 hastanın taburcu edildiğini söyleyen Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Uzmanı Özgür Çetiner, “Hamile annenin ve çocuğunun durumu iyi, bir gün sonra taburcu edebiliriz” dedi.


Zeytinburnu'nda yaşanan patlama sonrası aralarında 8 aylık hamile Ayşe Akılı’nın da bulunduğu 3 kişi, Avrasya Hospital Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumuyla ilgili doktorları tarafından hastane bahçesinde açıklama yapıldı. Op. Dr. Coşkun Görmüş, “İlk hastalarımız bize geldiğinde patlama haberini aldıktan sonra acilde gerekli tedbirleri aldık. Bize ilk etapta 4 yaralı geldi. Bunlardan bir tanesi 35 haftalık gebeliği olan yurttaşımızdı. Burada yaptığımız değerlendirmeler sonrasında çocukta veya kendisinde bir sorun saptamadık, fakat bir erken doğum tehlikesi olması nedeniyle onu müşahede altına aldık. Diğer yaralı erkek hastalarımız acilde gereken müdahale yaptıktan sonra taburcu edildi. Ancak biz daha fazla yaralı geleceğini beklediğimizden dolayı gelen bir yurttaşımız da ileri tedaviden amaçlı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkini gerçekleştirdik. Bu 4 vatandaşımızdan sonra 1 vatandaşımız daha geldi bize. O da o bölgedeki dumanın etkisinden dolayı karbondioksit gazından zehirlenmesinden dolayı gelmişti. Onun da gerekli tedavisini yaptıktan sonra onu da sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yaralılarımızın herhangi bir hayati tehlikesi yoktu” dedi.

“ANNE BİR GÜN SONRA TABURCU OLABİLECEK”
35 haftalık hamile olan Ayşe Akıllı’nın doktoru Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Uzmanı Özgür Çetiner ise, “Hastamız yangından kaçmak için 1’inci kattaki balkondan düşmüş sırtüstü şeklinde. Bebeğin durumu iyi, 35 haftalık. Şuanda anne karnında gayet sağlıklı. Erken doğum tehlikesiyle de gözetim altında tutuyoruz. Anne ve bebek gayet iyi olursa 1 gün sonra taburcu olabilecek” diye konuştu.

“ANNENİN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ”
Yaralıları hastanede ziyaret eden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu yetkililerden bilgi aldı. Ayşe Akıllı'yı da ziyaret eden Başesgioğlu, "Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumu iyi ama haliyle psikolojisi bozulmuş. Patlamanın yaşandığı iş yerinde tam sağlıklı bir arama yapılmadı bazı nedenlerden dolayı. Aile yakınları da kendi yakınlarını bulamadıklarını ifade ettiler. Dileğimiz orada bir can kaybının olmaması” dedi

Kaynak: İHA