Balıkesir'de Göçük Altında Kalan Madenci Simav'da Toprağa Verildi

13 Mayıs'ta Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında verdiği bir şehidin yaralarını sarmaya çalışan Kütahya’nın Simav ilçesine bir acı haber de, dün akşam Balıkesir’in İvrindi ilçesinden geldi.

Balıkesir'de Göçük Altında Kalan Madenci Simav'da Toprağa Verildi

Dün akşam saat 21.00 sıralarında Balıkesir’in İvrindi İlçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan bir madende meydana gelen göçükte toprak altında kalarak şehit olan maden işçilerinden Ramazan Baraç (32) bugün memleketi Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Esenbağ köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Evli ve 4 yaşında İsmail adında bir çocuk babası olan 7 yıllık maden işçisi Baraç’ın cenazesinde, aynı olayda toprak altından sağ olarak çıkarılan köylüleri Ramazan Argun (45) ile İsmail Manay (20) da hazır bulundu. Baraç’ın Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ipek bir beze sarılan tabutu ikindi vakti Simav’a 45 kilometre uzaklıktaki Esenbağ köyüne getirildi.

Evine getirilen cenaze için ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Daha sonra katılımın yoğun olması nedeniyle köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Ramazan Baraç’ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Acılı anne Cennet, baba Kamil, eşi Ümmühan, kardeşi Nezire ve yakınları tören esnasında ayakta durmakta zorlandı. Cenaze törenine Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, madencinin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA