Ak Parti'den Çanakkale Şehitler Abidesi'nde İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'nde iftar programı düzenlendi.

İl Başkanı Aziz Babuşçu, AA muhabirine, benzer etkinliği 3 yıl önce de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çanakkale'nin kendileri için çok büyük ve önemli bir coğrafya olduğunu ifade eden Babuşçu, "Bu vatanı vatan yapan, bu toprakları bizlere kanlarıyla hediye eden şehitlerimizin ruh hallerini anlamak, o hissiyatı yaşamak ve onların manevi huzurunda onların sofralarına konuk olmak üzere geldik" dedi.

Babuşçu, Çanakkale'ye gelirken şehitlerin savaş dönemindeki yemek menüleri neyse aynısını yapmayı planladıklarını belirterek şöyle konuştu:
"O çok mütevazi bir menüydü. Buğday çorbasıydı, ekmek ve suydu. Bugün bizimde menümüz bu. Bugün yanımızda 99 şehidimizin torunları var. Ülkemizin farklı illerinden ve bir zamanların medeniyet coğrafyamız olan Filistin, Mısır, Suriye, Lübnan, Irak, Makedonya, Üsküp, Saraybosna ve Medine'den şehit torunlarımız var. Bu bizim burada sadece mezar taşlarında okuyup geçtiğimiz Filistin, Mısır ve Suriye'yi çok farklı kılan bir ortamdayız. Onlar bize diyor ki ben şuan dedemle aynı sofrada oturduğumu hissediyorum. Bugün bana dedeme yapılan çağrı yapılsa buraya gelir bu topraklar için savaşırım diyorlar. Bu çok farklı birşey. Biz bu ruhu burada yaşadık. İnşallah bu ruhu, yeni büyük Türkiye hayalini yakalayabilmek için geleceğe taşınması gereken bir ruh olarak görüyoruz."
Çanakkale Savaşları'nda hayatlarını kaybeden 99 şehidin torununda katıldığı programda Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi'nde öğrenim gören 3 öğrenci tarafından Çanakkale Türküsü Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirildi.
Buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ikramı yapılan iftara AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile çok sayıda milletvekili, parti üyesi, belediye başkanı, il ve ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kollarının temsilcileri katıldı.

İftarın ardından programı katılanlar akşam namazını Şehitler Abidesi'nin yan bölümüne hazırlanan alanda kıldı.
Kaynak: AA