Ödemiş Chp’de, Yeni Başkan Göreve Başladı

CHP Ödemiş İlçe Teşkilatı'nın olağanüstü kongresinde sandıktan birinci çıkan Mehmet Birlik, ilçe başkanlığı görevine resmen başladı.

Ödemiş Chp’de, Yeni Başkan Göreve Başladı

Partinin teras katında düzenlenen devir-teslim törenine CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, partili eski belediye başkanları, eski ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile kalabalık bir partili katıldı.

Eski ilçe başkanı Hikmet Güriş yaptığı konuşmada, “Pazar günü olgun, demokrasilerde yaşanması gerektiği şekilde bir kongre yaşadık. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Türkiye’nin en karanlık dönemlerini yaşıyoruz. Burada en büyük görev biz CHP’lilere düşüyor. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi yanımıza çekecek şekilde hareket ederek büyümeli, çoğalmalıyız. Zor bir Cumhurbaşkanlığı seçimi söz konusu. Yüzde 17,5’lik bir kitle sandığa gitmeyeceğini söylüyor. Bu kitleyi sandığa çekmek zorundayız. Umutsuzluğa yol açmadan AKP’ye gereken dersi sandıkta vermeliyiz” dedi.

Güriş’in ardından konuşan olağanüstü kongrenin ilçe başkan adayı Halil Kır ise, “Pazar günkü kongrenin partimiz adına güzel bir başlangıç olmasını diliyorum. Sürekli eleştiri yerine özeleştiri mekanizmasını iyi çalıştırmalı, yaptığımız hataların sonuçlarından ders almalıyız. Birbirimizi sürekli eleştirmek yerine nerede hata yaptığımızı öncelikle görmeliyiz. Birlikte olduğumuzda başarının geldiği ortada. Ben partili bir kardeşiniz olarak her zaman üzerime düşeni yapmaya, partimiz için çalışmaya hazırım. Yarış bitti, artık beraberce çalışma vakti. Sürekli geçmişi tartışarak bir yere varamayız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı.

“POLİTİKA DEDİKODUYLA DEĞİL HİZMETLE YAPILIR”
Yeni ilçe başkanı Mehmet Birlik de şunları söyledi: “Birbirimizle uğraşmak gibi bir lüksümüz yok. Burada sürekli birbirleriyle uğraşanlar bir gün Orta Anadolu’ya gitseler orada solun ne durumda olduğunu göreceklerdir. Sol kelimesi bile telaffuz edilmiyor. Bizim bu yüzden kendi içimizde dedikoduya ayıracak vaktimiz olmamalı. Partimizde dedikodu dönemi artık kapansın. Burada olan olmayan herkese söylüyorum. CHP ile ilgili bir fikri, bir projesi olan gelsin bizimle paylaşsın. Projelerle halkımızın içinde olalım. Kongre sürecinde de zaman zaman üzücü şeyler olmuştur ama kimseye kırgın değilim. Herkesin CHP’de buluşmasını, Ödemiş için CHP’de siyaset yapmasını isterim. Politika dedikoduyla değil hizmetle yapılır” Konuşmaların ardından Birlik, Hikmet Güriş ve Halil Kır ile birlikte el ele vererek partilileri selamladı.
Kaynak: İHA