Nagehan Alçı'dan Ekmeleddin İhsanoğlu eleştirisi

Nagehan Alçı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili çarpıcı eleştirilerde ve iddialarda bulundu.

Nagehan Alçı'dan Ekmeleddin İhsanoğlu eleştirisi
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Kadir Çelik'in moderatörlüğünü yaptığı tartışma programı olan'Objektif'e katılan konuklar arasında bu hafta Milliyet Gazetesi yazarı Nagehan Alçı da yer alıyordu.

Nagehan alçı katıldığı televizyon programında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığının konuşulduğu sırada İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili çarpıcı eleştirilerde ve iddialarda bulundu.

İşte Nagehan Alçı'nın İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili değerlendirmeleri:

“Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kampanyası bana tutacak gibi görünmüyor”

İhsanoğlu'nu tanıdığını ve son derece önemli bir isim olduğunu ifade eden Nagehan Alçı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir siyasetçi olmadığını söyledi. İhsanoğlu'nun kendi alanında uluslar arası çapta isim yaptığını da belirten Alçı, “belli ki Ekmeleddin Bey bir siyasetçi dokusuna sahip değildir. Bu kampanyada kağıttan okuyarak seçmene geçilemeyeceği düşünülmemiş mi? bana göre bu kampanya tutacak gibi görünmüyor.” dedi.

“CHP ve MHP seçmeni bunu hak etmiyor”

CHP ve MHP seçmenini bunu hak etmediğini söyleyerek sözlerine devam eden Alçı, “Dinamik bir Türkiye var, koskoca bir Türkiye var. Yarın göreceksiniz Tayyip Erdoğan vizyon belgesini açıklayacak'Organizasyon nedir? nasıl iletişim kurulur?' bütün bunlarla ilgili o zaman ya daha Professional bir destek alınmalıydı ya da daha doğru bir aday belirlenmeliydi.” dedi.

“Son derece zorlama”

İhsanoğlu'nun çatı aday olarak belirlenmesinin son derece zorlamayla olduğunu iddia eden alçı, “kağıt üzerindedir, halkta hiçbir karşılığı olmadığını göreceksiniz.” dedi.

‘Mecburen Atatürk'ü seviyorum mesajları veriyor'

İhsanoğlu'nun mecburen Atatürk'ü seviyorum mesajları verdiğini söyleyen Alçı, “Atatürk'e karşı fikirlerini kendi çevresinde de etrafındaki çalışmaları da herkes bilir Ekmeleddin Bey'in şimdi siyasetçi olduktan sonra mecburen Atatürk'ü seviyorum mesajları veriyor.

‘Atatürkçülerin böyle bir isme sığınması hazin bir durum'

Atatürkçülerin İhsanoğlu'nu aday çıkarmasını eleştiren Alçı, “Ekmel Bey'in babası şapka devrimini protesto ederek Kahire'ye taşınmış. Son Şeyhülislam'ın da yardımcısıdır. Dolayısıyla Atatürkçülerin böyle bir isme sığınması da ayrıca hazin bir durum. “ dedi.

“CHP ve MHP ayrı aday çıkarmalıydı”

CHP ve MHP'nin ayrı aday çıkarmasının daha iyi olacağının altını çizen Alçı, “Deniz Baykal Cumhurbaşkanı adayı olarak çıksaydı, Meral Akşener MHP'nin adayı olarak çıksaydı çok daha fazla oy alırlardı.” diye konuştu.