Mihalgazi Geçmişine Sahip Çıkıyor

Mihalgazi ilçesinde "Yöresel Bez Dokuma Kursu"nda tezgahlarda dokunan yöreye has "peşkir"ler büyük beğeni topluyor.

Mihalgazi Belediyesi ve Eskişehir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen kursa 30 kadın katılıyor. Proje sayesinde ilçenin kaybolmaya yüz tutmuş yöresel dokumalarını hayata döndürmek ve bu ürünlerle uluslararası çapta bir marka yaratmak hedefleniyor.
Kadınların, ata yadigarı bu mesleği yapabilmeleri için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, ilçenin satış merkezinin hayata geçirilmesi ile ekonomik açıdan da canlanacağını söyledi.

Eskişehir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener ise uzun süredir takip ettikleri projenin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklendiğini vurguladı. Amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş bir kültür mirasını canlandırmak olduğunu belirten Gücüyener, kadınlara ürettiklerini satabilecekleri bir satış ofisi oluşturacaklarını ve online satış platformu da kuracaklarını bildirdi.
Gücüyener, projenin Eskişehir'i yurtdışında da tanıtacak bir marka yaratma amacına ulaşması için uluslararası alanda çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA