Kalıcı Dövmeden Kurtulmanın En Başarılı Yolu Açıklaması

Mayasante Poliklinik Direktörü Medikal Estetik Hekimi Farmakolog Dr. Devrim Gürsoy, geliştirilen Q Switch lazer yöntemiyle kalıcı dövmelerden ağrısız ve sızısız şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kalıcı Dövmeden Kurtulmanın En Başarılı Yolu Açıklaması

Dövmenin amatör veya profesyonel olmasının yanı sıra, kullanılan boyanın niteliği ile dövmenin büyüklüğünün silme işlemindeki önemli faktörler olduğuna vurgu yapan Farmakolog Dr. Devrim Gürsoy, “Yapılan dövmenin eski bir dövme üzerine yapılıp yapılmaması bile dövme silme işlemini etkiler. Silme seansına başlamadan önce dövmenin kaç seansta çıkacağı ilk etapta netlik kazanmaz. Ama bireyler sabırlı olurlarsa kesinlikle herhangi bir ize neden olmadan dövmeler son noktaya kadar çıkartılabilir ve sağlıklı dokuya ulaşılabilir” dedi.

Gürsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Galatasaraylı genç futbolcu Berk Yıldız’a, “Bu dövmelerle vücudunuza zarar veriyorsunuz” şeklindeki sitemi ile gündeme yeniden gelen “dövme silme” uygulamasında son dönemlerde artış yaşandığını kaydetti.

“UZMAN SAĞLIK KURULUŞUNU TERCİH EDİN”
İster bir anda, isterse üzerinde düşünülerek karar verilmiş olsun çoğu zaman yaptırılan dövmelerden kurtulma isteğinin sıklıkla görüldüğünü belirten Dr. Devrim Gürsoy, dövmelerden kurtulmak için hijyenik koşulların sağlandığı ve alanında uzmanlaşmış kişilerin bulunduğu bir merkeze gitmenin en doğru seçim olduğunu ifade etti.

Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siyah ve koyu renkli dövmelerin çıkartılması, sarı, mavi veya yeşil renkteki dövmelerin çıkartılmasından daha kolaydır. Bunun nedeni ise renklerin tonunun rengi açıldıkça lazerin etkisi o denli zorlaşmaktadır. Ayrıca yüzeye yakın yapılan dövmelerin silme işlemi çok daha kolay olmaktadır. Yani sırta yapılan bir dövmenin silinme işlemi daha uzun süre almaktadır. Ayrıca hastalarımızın bilmesi gereken bir konuda, dudak ve göz çevresi bölgelerinin hassasiyetinden dolayı dövme silme işlemlerinin bu bölgelerde mümkün olmakla birlikte işlemin daha uzun sürelere yayılması gerektiğidir.”

AĞRISIZ VE SIZISIZ UYGULAMA İLE DÖVMELERİNİZDEN KURTULUN
Dr. Devrim Gürsoy, dövme silme işleminin kesinlikle ağrısız ve sızısız bir şekilde uygulandığına vurgu yaparak, “Her lazer atımını hissedersiniz ama herhangi bir acı duymazsınız. Dövme silme işleminin hemen öncesinde zaten lokal anestezik kremler kullandığımız için bu işlemin hissi minimuma inmektedir. Dövme silme işlemleri hiçbir zaman tek seanslık bir işlem değildir. İlk yapılan seansta dövme mürekkebi lazer enerjisi ile parçalanmakta, immün sistemi tarafından da 4 ile 6 hafta içinde vücuttan atılmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA