Gazze Şehitleri İçin Afyonkarahisar’da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Afyonkarahisar’da bir araya gelen ve kendilerine ‘Duyarlı Sivil Toplum Örgütleri’ adını veren bir grup İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları protesto ederek, saldırılar esnasında Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Gazze Şehitleri İçin Afyonkarahisar’da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İmaret Camii avlusunda Cuma namazı sonrası bir araya gelen grubun gıyabi cenaze namazı öncesi bir açıklama yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan Ahmet Ertürk, İsrail’in Gazze saldırısının haksız olduğunu kaydederek, kaçırılan İsrailli 3 illegal yerleşimci genci faili meçhul bir cinayete kurban gitmesin ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu Hamas’ın üzerine attığını söyledi.

Hamas yönetiminin bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen Ertük, “Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çalışıyor. İşgal rejiminin en bilindik taktiği ise dikkatleri başka yöne çekip olayları terör meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmaktır. İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinden daha zor şartlara sevk etti. Operasyonun ilk gününde askeri alanları vuran İsrail son 3 gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı.

Yapılan bombardımanda 87 kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı aktarılıyor” dedi.

“DÜNYANIN ŞIMARIK ÇOCUĞU İSRAİL”
Ertük, kendisine hiç bir yaptırım uygulanmayan dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze’ye bombalar yağdırıyor, diğer yanda Kudüs’teki imha operasyonuna devam ettiğini kaydetti.

Tüm yaşanan vahşet karşısından başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerini harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından gıyabi cenaze namazı kılınırken, gösteriye çok sayıda daire müdürü ile birlikte Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşliyen’in de katıldığı gözlendi.
Kaynak: İHA