Faili Meçhul Cinayetler Davası Devam Ediyor

Faili meçhul cinayetler davası 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Tutuksuz olarak yargılanan dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, mahkemeye sağlık raporu sunması nedeniyle gelmedi.

1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ile ilgili dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı.

Faili Meçhul Cinayetler davasında tutuksuz olarak yargılanan Mehmet Ağar, ani tansiyon, kalp kapak hastalığı ve kronik akciğer rahatsızlığı nedeniyle 7 günlük raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Duruşmaya, faili meçhul davasının tek tutuklu sanığı Ayhan Çarkın, tutuksuz sanıklar ve HDP Milletvekili Pervin Buldan ve Sabahat Tuncel katıldı.

Dururşma salonunun küçük olması ve müşteki Avukatların ayakta kalması sebebiyle kısa süreli yaşanan arbedenin ardından başlayan dava da Mahkeme Başkanı, davanın tek tutuklu sanığı Ayhan Çarkın’dan savunma alınmasını istedi. Mahkeme Başkanı, Çarkın’ın akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğuna dair Adli Tıp Kurumu’ndan istenen belgede ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir hastalığın tespit edilmediğini ifade etti.

Mahkemeye savunmasının özetini sunan Çarkın, hakkındaki bütün suçlamaları reddetti. Tek isteğinin bu olaylara sebep olanların cezalandırılması olduğunu kaydeden Çarkın, “Hata yapan bedelini ödesin. Suç işleyen cezasını çeksin. Ben zaten hatamın bedelini ödüyorum. Polislik hayatım boyunca eli kolu bağlı hiç kimseyi öldürmedim” ifadelerini kullandı.

Çarkın’ın ifadesinin ardından 9 kişinin öldürülmesi ile suçlanan Ayhan Akça ise, şahısların hiç birini tanımadığını belirterek, hakkındaki hiçbir suçu kabul etmediğini söyledi.

Müşteki avukatların sanıklara ‘katil’ olarak bağırması üzerine bir sanık avukatın, ‘ben onları savunmaktan dolayı grur duyuyorum‘ şeklinde karşılık vermesinin ardından sanık avukatlar ile müşteki avukatlar arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı davanın 13.30’da devam etmesini talep ederek davaya ara verdi.
Kaynak: İHA