Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Toptancı Hal ile Adliye'nin devri ile ilgili protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili kılacağı bir personele yetki verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı kabul edildi.


Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleşen toplantıda Toptancı Hal ve Adliye Binası’nın devri ile ilgili Başkanlık Yazısı görüşüldü. Başkanlık yazısında Toptancı Hal’deki Belediye hissesinin bedelsiz olarak Hazine’ye devredilmesi, mevcut Toptancı Hal’in Etimesgut ilçesi Elvan Mahallesi’nde bulunan ve Hazine tarafından bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen alana taşınmasının planlandığı ifade edildi. Yazıda ayrıca Adliye Binası’nın bulunduğu alanın "Toplu Taşım, Transfer ve Rekreasyon Alanı” olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Toptancı Hal ile Adliye Binası’nın devri için protokol yapılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na veya yetkili kılacağı belediye personeline yetki verilmesinin istendiği Başkanlık Yazısı, oy çokluğuyla karara bağlandı

Kaynak: İHA