Burhaniye De Belediye Aynı Anda Çok İşi Yapıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye, çalışmalarını yürüttüğü önemli projelerin yanı sıra, sahada bir çok işi aynı anda devam ettiriyor.

Burhaniye De Belediye Aynı Anda Çok İşi Yapıyor

Bir çok yol yapımının yanı sıra sıra yağmur suyu bertarafı için çalışmalarına devam eden Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bir çok mahallede aynı anda menfez ve yağmur suyu hattı döşemeye başladı.

Kış aylarında yaşanan olumsuz olayların önüne geçebilmek amacıyla Burhaniye’nin bir çok mahallesinde çalışmalarını sürdüren Belediye Fen işleri ekipleri öncelikle Taylıeli Mahallesi’nden geçen derenin ıslahı için kolları sıvadı. Dere ıslahı için yapılan 120 metre boyunda 1mx2m iç ölçülerinde betonarme menfez ile birlikte 2 adet yağmur suyu hattı üzerinde imar yollarına denk gelen geçişlere 3 metre ve 6 metre açıklıklı menfez ve 50metre uzunluğunda kayaların kırılmasıyla yağmur suyu hattı yapıldı. Ayrıca dere içinde bulunan ve geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağışlarda yıkılan 50 metre uzunluğundaki istinat duvarı yeniden inşa edilmeye başlandı. Taylıeli Mahallesi yanı sıra Cumhuriyet mahallesinde de; Kızık Caddesi üzerinde bulunan mevcut menfezler arası 210 metre boyunda 1000’ lik beton büz ile döşenmeye devam ederken Kuyu durağı mevkiinde 1x2 metre ebatlarında betonarme menfez yapımına da devam ediliyor. Yağmur sularının sıkıntı olduğu bölgelerde hummalı bir çalışma yürüten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına şehrin dört bir yanında devam ediyor.
Kaynak: İHA