Tükdes, Eskişehir Hasta Hakları Kurulu'na Seçildi

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), Eskişehir Hasta Hakları Kurulu'na üye olarak seçildi.

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hasta hakları kurullarının oluşumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hasta Hakları Kurullarında Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 8 Mayıs 2014 tarih ve 28994 Resmi Gazete'de yayınlandığını anımsatan Bakal, yönetmelikte, "Hasta hakları uygulamalarının yürütülmesi amacıyla sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde hasta iletişim birimleri oluşturulur. İl sağlık müdürlüğü, üniversite hastaneleri, askeri hastaneler ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, kamu hastaneleri, ağız diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinden gelen başvuruları değerlendirmek, karara bağlamak, öneri sunmak ve düzeltici işlemleri belirlemek üzere Hasta Hakları Kurulu oluşturur' ifadesinin yer aldığını anımsattı.
Eskişehir Sağlık Müdürlüğü'nde oluşturulacak Hasta Hakları Kurulu'nda, tüketici derneği temsilcisini belirlemek üzere 08 Temmuz'da kura çekildiğini anlatan Bakal, dernek olarak söz konusu kurula seçildiklerini söyledi.

Derneği kendisinin temsil edeceğini açıklayan Bakal, "Hasta hakları kurulları toplum vicdanın cevap aradığı kurullardır. Tüketiciyi Destekleme Derneği, sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi için olumlu katkılar vermeye devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA