Seydişehir’de Sülük Operasyonu

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri göletlerde izinsiz olarak toplanmış bin adet sülüğe el koyarak doğal yaşamlarına geri bıraktı.

Seydişehir’de Sülük Operasyonu

Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçe çevresinde bulunan göletlerde doğal hayatı denetliyor. Ekipler, Ketenli Mahallesinde bulunan ve sülükleri ile ünlü göleti Gavur Gölünde çevre illerden gelinerek sülük toplandığı ihbarı üzerine bölgede denetim yaptı. Yapılan denetlemelerde bölgede izinsiz olarak toplanmış bin civarında sülük ele geçirildi. El konulan sülükler tekrar doğal yaşamlarına bırakıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar yaptığı açıklamada, “Alınan ihbar üzerine Ketenli Mahallemiz, Gavur golünde denetim yaptık. Bölgedeki göletlerde izinsiz olarak sülük toplayan kişileri karşılaştık. Hiç bir izin belgesi olmadan Gavur Gölünden topladıkları bin civarında sülüğe el koyarak tekrar doğal hayatlarına bıraktık. Bölgede izinsiz olarak sülük toplayan kişiler içinde gerekli soruşturma başlatıldı” dedi.

Kaynak: İHA