Posof’ta Temiz Köylere Ödül Verilecek

Ardahan Posof kaymakamlığı yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Posof’ta Temiz Köylere Ödül Verilecek
Köylerin daha temiz ve güzel olması için kaymakamlık köylere denetleyiciler vasıtasıyla yapılacak denetleme sonunda dereceye giren köylere ödül verilecek.
Posof Kaymakamlığı’nca yapılan açıklamada, “Köylerimizin temiz çevreye kavuşması, insanların hayvanların ve bitkilerin yani tüm canlıların yaşaması için uygun ortamlara sahip olması gerektiğinden, bu konuda tüm köy muhtarlarımız özellikle camilerimizin, köy konaklarımızın, katı atıkların, sıvı atıkların, hayvansal atıkların kullanımı ile köy içi derelerinin temizliği ve genel çevre temizliği hususlarında çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. Kaymakamlığımızca oluşturulacak komisyon tarafından tüm köylerimizde denetleme çalışmaları yapılacaktır. İyi olan ilk 10 köyümüze başarı belgesi, ilk 5 köyümüze de ödüller verilecektir” denildi.

Köylerin temiz çevreye kavuşması amacı tüm köylerde İlçe Müftüsü Ali Çetin başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Kaynar, Özel İdare Müdürü Ayhan Bildir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezgin Seyhan, Devlet Hastanesinden Çevre Sağlık Memuru İbrahim Yaşar ve halktan Halil İbrahim Ataman’dan oluşan denetleme komisyonu kuruldu.

Komisyonun özellikle camilerin köy konaklarının, katı atıkların, sıvı atıkların, hayvansal atıkların kullanımı ile köy içi derelerinin temizliği ve genel çevre temizliği hususlarında denetleme yaparak, iyi olan ilk 10 köye başarı belgesi,ilk 5 köye de ödüller verilecek.
Kaynak: İHA