Köylülerin Su Eylemi

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köylüleri, İZSU'nun yeni şebeke projesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Bazı dernek ve spor kulüplerinin de destek verdiği eylem için köy meydanında toplanan köylüler "suyumuzu geri istiyoruz" sloganları attı.
Köylüler adına açıklama yapan Gençlik Doga ve Spor Kulübü Başkanı Galip Ener "Dedelerimizin kendi imkanı ile evlere döşediği kaliteli içme suyumuz kapatılarak, İZSU'nun açtığı artezyan suyu bize verilmiştir. Köylünün fikri sorulmadan yapılan uygulamada kaş yaparken göz çıkartılmıştır. Eski suyumuzu geri istiyoruz" dedi.


Verilen suyun iyi olmadığını savunan Eren, "Sebzelerimiz ağaçlarımız kuruyor. Kadınlarımız aşa ekmeye su bulamıyor. Biz dedelerimizin suyunu geri istiyoruz. Bu suyun canımız olduğunu bilsinler istiyoruz. Suyumuz için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyerek eylemlerinin süreceğini belirtti.

Avukat Şehrazat Mercan ise "Köylerimiz büyükşehir belediyesine bağlandıktan sonra sanki şehirliymiş gibi değerlendiriliyor. Sanki üretim yapmıyor, Biz başkandan ve İZSU'dan köylünün isteği ile hareket edilmesi için hukuki yollardan ricada bulunacağız, su hava toprak ticari metaa gibi görünmesin" dedi.

Sularını geri isteyen köylüler ise, İZSU'nun bağladığı suyun sağlıksız olduğunu iddia ederek, sürekli bağırsak enfeksiyonlarına yakalandıklarını, ciltlerinde yaralar oluştuğunu belirtti.

Celal Moralı adlı köylü de "İZSU'nun bağladığı suyu ineklerimiz, köpeklerimiz bile içmiyor, gelsin İZSU yetkilileri kendileri içsinler" diye konuştu.

Alkışlar eşliğinde "Suyumuzu geri istiyoruz" sloganları atan köyüler sorunlarına çözüm bulununcaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA