Kırmızı bültenle aranan iki terörist yakalandı!

İzmir'de yakalanan ve kırmızı bültenle aranan yasadışı Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi 2 kişiden birinin örgüt içi infaz zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Kırmızı bültenle aranan iki terörist yakalandı!
Edinilen bilgiye göre, İzmir'de Interpol tarafından 15 yıldan beri aranırken E.E. isimli kadın ile Bornova'da saklandığı evde yakalanan TKİP üyesi O.K.'nin Ankara'da polis ajanı olduğu iddiasıyla 1999 yılında örgüt tarafından infaz edilen Ahmet Ünkazan'ın katil zanlısı olduğu belirlendi.

Ankara'da 2004 seçimlerde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına Belediye Başkanı adayı olan ancak daha sonra katıldığı çeşitli eylemlerden dolayı yargılandığı davada 'anayasal düzeni bozmak'tan hapis cezası alan E.E.'nin İzmir'e geldiği bilgisini alan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.E'yi takibe almış, düzenlenen operasyonla da Bornova ilçesinde kiraladıkları bir evde birlikte yaşadığı erkek arkadaşı O.K ile gözaltına alınmıştı.

Örgüt içi infaz zanlısı

15 yıl sonra yakalandı Şüphelileri araştıran güvenlik güçleri O.K'nin 1999 yılında Ankara'daki bir evde örgüt içinde ajan olduğu gerekçesiyle infaz edilen Ahmet Ünkazan'ın katil zanlılarından biri olduğu tahmin edildi. Sadece lise yıllarından kalma bir resmi bulunan kişinin, interpol tarafından da aranan, örgütü içi infazın katil zanlısı O.K olduğu yönünde kesin bilgi elde edemeyen polis ekipleri, O.K'nin gizlice çekilen bir fotoğrafını Ünkazan cinayetinin soruşturmasını yürüten polislere gönderdi. Fotoğrafı alan polis memuru elindeki fotoğrafla karşılaştırdığı kişinin O.K olabileceği yönünde bilgi verdi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan O.K, terör örgütü üyesi olmak suçunun yanısıra 1999 yılında Ankara'da örgüt içi infazla öldürülün Ahmet Ünkazan'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla da mahkemeye sevk edildi. Bornova ilçesinde 3 Temmuz'da özel harekat polislerinin ve çok sayıda ekibin de katılımıyla bir eve operasyon düzenlenmiş, kırmızı bültenle arandıkları belirtilen O.K. ve E.E. sahte kimlikle yakalanmıştı. Yakalanan iki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.