Keles’te Ramazan Nostaljisi

‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında ‘Geçmiş Zaman Olur ki…’ adlı oyunu Keles’te sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, eski Ramazanların nostaljisini bugüne taşıdı.

Keles’te Ramazan Nostaljisi

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa’da, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesine hızla devam ediyor. ‘Geçmiş Zaman Olur ki…’ adlı oyununu, her akşam farklı bir ilçede vatandaşların beğenisine sunan Şehir Tiyatrosu, bu kez Keles’te perde açtı.

Yaz turnesini başarıyla sürdüren ve her gösterimde de vatandaşlardan yoğun ilgi gören Şehir Tiyatrosu, Keles Belediyesi önündeki alanda sahnelediği ‘Geçmiş Zaman Olur ki…’ oyunuyla yine alkışları topladı. Keles’te ilgiyle izlenen oyun, ilçe sakinlerinin Ramazan ayında eğlenceli bir akşam yaşamalarına imkan tanıdı. Geleneksel Türk Tiyatrosu metinlerinden derlenen oyun, Keles’te izleyenleri kahkahaya boğdu.

RAMAZAN AKŞAMLARI RENKLENDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte izlediği oyun, ilçede keyifli anlara imzasını attı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de tüm ilçelere ulaştığını belirterek, “Bursa’da hem kent merkezindeki hem de merkeze uzak ilçelerdeki vatandaşlarımızın Ramazan ayını en güzel şekilde yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda hemşehrilerimizi farklı etkinliklerle de buluşturuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Şehir Tiyatrosu’nun tüm ilçelerde yoğun ilgi gördüğünü anlatan Başkan Altepe, tiyatronun başarısının Bursa’nın sınırlarını aştığını da vurgulayarak, “Şehir Tiyatrosu sanatçılarımız, en güzel oyunlarıyla kentteki tüm ilçelerimizde yaşayan vatandaşlara ulaşıyor. Bu etkinliklerle Ramazan ayı daha da renkleniyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal faaliyetleri desteklediğini de vurgulayan Başkan Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’ye örnek ev sahipliğinden dolayı çini plaket verdi. Teke ise kendilerine her alanda destek olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA