Havza'da Termal Turizm Alanı Tahsis İhalesi Yeniden Yapılacak

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi Alanı tahsis ihalesinin yeniden yapılacağını bildirdi.

İkiz, yaptığı açıklamada, daha önceden tahsis ihalesini alan şirketin taahhüdünü yerine getirmemesi nedeni ile 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi Alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkacağını söyledi.

Termal Turizm Merkezi Alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 ve 3 yıldızlı toplam 500 yataklı termal otel yapılması için 49 yıllığına tahsis edileceğini ifade eden İkiz, bu alana yatırım yapmak isteyen girişimcilerin 08 Ağustos 2014 günü saat 16.30'a kadar istenilen bilgi ve belgeleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat edebileceklerini vurguladı.
İkiz, "İnşallah bu ihale ilçemiz için hayırlı olacak ve termal turizm yatırımcıları ilçemize gelecek. Havza Belediyesi olarak ilçemize gelecek olan yatırımcılara elimizden gelen desteği vereceğiz. İlçemizde yapılacak olan oteller ilçemizin termal turizmde söz sahibi bir konuma getirirken bir taraftan da istihdam sorununa çözüm olacak" ifadesinde bulundu.
Kaynak: AA