Hatay Temalı İpek Giysiler Ürettiler

Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yürütülen "İpekli Dokumalardan Hatay Temalı Giysi ve Aksesuar Tasarımı ve Üretimi Projesi" kapsamında kadınlara yönelik kurs düzenlendi.

Proje çerçevesinde eğitim alan 18-55 yaş arasındaki 45 işsiz kadın, Hatay temalı 30 parçalık kreasyon hazırladı.
Okul Müdürü Hatice Sodan Sarcan, yaptığı açıklamada, projenin maliyetinin 26 bin 600 lira olduğunu belirtti.

Sarcan, projenin amacının işsiz kadınların ipek dokumacılığı konusunda bilgi ve becerilerinin arttırılarak, istihdam edilebilirliğini sağlamak ve Hatay'ın ipek dokumacılığı kapasitesini artırmak olduğunu kaydetti.

Kursiyerlere Hatay'ın tarihi, kültürel ve etnik özelliklerini içeren tasarımlar yapmayı ve uygulamayı öğretmek, bu özgün tasarımları giysi ve aksesuarlara yansıtıp gelecek kuşaklara farklı bir yapıyla aktarılmasını sağlamak istediklerini ifade eden Sarcan, ''Hatay'ın değerlerinin tanıtımına ve yaşatılmasına katkıda bulunmak, ilde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarınının yaşatılmasını sağlamak, sanat ve sanatçıya verilen değeri vurgulamak istiyoruz'' diye konuştu.

Sarcan, kursiyerlerin hazırladığı kreasyonun, 21 Temmuz'da Hatay'ın anavatana katılışının yıl dönümü etkinlikleri kapsamında defileyle sunulacağını bildirdi.
Kaynak: AA