Eskişehir'deki 'Küspe İhalesi' Kavgası

Eskişehir'de "Küspe ihalesi" nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 2 kişiyi öldürdüğü 1 kişiyi de yaraladığı öne sürülen sanığa 35 yıl hapis cezası verildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Hasan Hüseyin Böyüt (43), olayda hayatını kaybeden Hüseyin Cenik (41) ve Hüseyin Salihoğlu'nun (33) yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.
Sanık Böyüt, savunmasında maktullerin kendisine ateş ettiğini iddia ederek, "Kendimi korumak için ateş ettim. Buna mecbur kaldım. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Böyüt'ü, Salihoğlu ve Cenik'i öldürmekten 16'şar yıl, İbrahim Karakaş'ı yaralamadan 2 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl olmak üzere toplam 35 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Eskişehir-Mihalgazi karayolu Muttalip mevkisinde 21 Eylül 2013 tarihinde "küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Karakaş da elinden yaralanmıştı. Olaydan sonda kaçan Hasan Hüseyin Böyüt ise 38 gün sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı.
Kaynak: AA