CHP'li milletvekilinden parti içindeki çatlak seslere tepki

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, parti içerisindeki çatlak seslere yönelik sert eleştirilerde bulundu...

CHP'li milletvekilinden parti içindeki çatlak seslere tepki
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın moderatörlüğünü yaptığı tartışma programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay CHP içerisinden yükselen çatlak seslere yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“CHP içindeki bazı tutarsızlıklar beni de rahatsız ediyor”


CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP içerisinde tutarsızlıklar olduğunu, bu konudan çok rahatsızlık duyduğunu ve CHP ile AK Parti'nin karşılaştırılmasının doğru olmadığını belirterek “Gönül ister ki bizde de bu çatlak sesler az olsun.” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkanları eleştirdi 

CHP'nin içerisindeki Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan kesimi eleştiren Faik Tunay, “Bilgisine, birikimine, efendiliğine, donanımına hiçbir şey diyemiyorlar. Neymiş Atatürk'ün koltuğuna böyle muhafazakâr biri nasıl otururmuş. Zaten sizin gibiler yüzünden CHP Anadolu'da hep dinsiz olarak algılanıyor.” dedi.

“Ben de muhafazakar gelenekten gelen CHP'li bir siyasetçiyim”

Kendi ailesinin de muhafazakâr gelenekten geldiğini ama kendisinin CHP'de siyaset yaptığını belirten Tunay, “Biz bu Cumhuriyeti hep beraber kurduk. Bu Cumhuriyet sadece sizin Cumhuriyetiniz değil hepimizin Cumhuriyeti.” dedi.

“CHP içerisindeki bu tarzdaki çatlak sesleri elimine ettiğin zaman zaten şaha kalkacaktır.” diyerek sözlerine devam eden Tunay, “Ama ne oluyor? Genel başkan risk aldım diyor, kararı ben verdim diyor. Genel başkan yardımcıları açıklıyor. 108 tane milletvekili altına imza atıyor. Ama birileri başka şeyler peşindeler.” diyerek bunları tasvip etmediğini ve eleştiriyse bunlara katıldığını söyledi.