Burhaniye'den Kısa Kısa

Körfez Belediyeler Birliğince, Burhaniye'nin Çallı Mahallesinde yapılacak Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Burhaniye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, katı atık bertaraf çalışmalarında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesiyle organize hareket edilerek işlemlerin hızlandırılmasının sağlandığı belirtildi.
Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Çevre Mühendisi Sinem Erdoğdu ile Ankara'ya giderek katı atık projesi ekibini ofislerinde ziyaret etti.
Proje takım lideri Mirjana Stankovic ile görüşerek bilgiler alan Uysal, bu çalışmanın bir an önce hayata geçmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

PM- Group- Parsons Brinkerhoff iş ortaklığınca yürütülen Entegre Katı Atık projesinin 2014 yılı Ağustos ayı sonunda master plan ve fizibilite çalışmalarının tamamlanmış olacağı ve Avrupa Birliği IPA hibe programına uygun şekilde ihale dosyalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edileceğini ifade eden Stankovic bu süreçte Körfez Belediyeler Birliğinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde gerekli harita ölçüm ve kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Uysal, haritaların değerlendirilmesi konusundaki çalışmaların hızlandırılması ve kamulaştırma gereğinin yapılması konusunda gerek birlik üyesi belediye başkanları gerekse Bakanlık yetkilileri ile temaslarını sürdüreceklerini kaydetti.

-Yağmur suyu kanalları ve menfez çalışmaları
Burhaniye Belediyesi yağmur suyu bertarafı için altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Kış aylarında yaşanan olumsuz olayların önüne geçebilmek amacıyla Burhaniye'nin bir çok mahallesinde çalışmalarını sürdüren fen işleri ekipleri, öncelikle Taylıeli Mahallesi'nden geçen derenin ıslahı için kolları sıvadı.
Taylıeli Mahallesi yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi Kızık Caddesi'nde bulunan mevcut menfezler arasına 210 metre boyunda binlik beton büz döşeniyor.
Yağmur sularının sıkıntı olduğu bölgelerde belediye fen işleri müdürlüğü ekiplerinin hummalı çalışmalarına şehrin dört bir yanında devam ediliyor.

Kaynak: AA