Karatay Belediyesi’nin Yeşil Alan Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri ve Destek hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince ortak yürütülen çalışma neticesinde Karakaya Mahallesine 3 bin metrelik bir yeşil alan kazandırdı.

Karatay Belediyesi’nin Yeşil Alan Çalışmaları Sürüyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeşil alan çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde olduğu gibi yeni bağlanan mahallelerde de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ekipler tarafından Karakaya Mahallesi Karakaya Cami ve Kuran Kursu ile sağlık ocağının da içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda kamelya, çocuk oyun gurubu, yürüyüş yolları ve yeşil alan bulunduğunu dile getiren Başkan Hançerli, ağaçlandırma çalışmasının da tamamlandığını kaydetti.

Alan içerisine 43 adet akasya, dişbudak, top akasya, 40 adet sedir, karaçam, selvi ve mavi ladin ile 35 adet muhtelif süs bitkisi dikildiğini ifade eden Başkan Hançerli, çalışmaların yeni bağlanan diğer mahallelerde de sürdürüleceğini belirtti.

Başkan Mehmet Hançerli, Karatay için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek amacıyla çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA