Hatay'dan Kısa Kısa

Türkiye'de ezanın ilk okunduğu illerden biri olan Hakkari'de, ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklar adeta şenlik alanına döndü.

Çözüm süreciyle huzurlu bir havanın hakim olduğu kentte, ramazanın gelmesiyle büyük bir canlanma yaşanıyor. Hava sıcaklığında yaşanan artış nedeniyle iftar saatinden itibaren vatandaşların cadde, sokak ve parkları doldurduğu kentte, ramazan bereketi yaşanıyor.
Vatandaşların rahat gezmesi için belediye ekipleri ramazan sonuna kadar Bulvar Caddesi'nin bir bölümünü araç trafiğine kapatırken, vatandaşların iftar sonrası doldurduğu caddede adeta şenlik havası yaşanıyor.
Kimi ailelerin de geç saatlere kadar gezmeyi, parklarda oturup canlı müzik eşliğinde vakit geçirmeyi tercih ettiği Hakkari'de, çocuklar da gönüllerince eğlenmenin keyfini sürüyor.
Bu yıl belediye tarafından ilk defa açılan iftar çadırı da sahur vaktine kadar vatandaşlara hizmet ediyor. Burada bir araya gelen vatandaşlar çay içerek sahur vaktine kadar sohbet etme imkanı buluyor.
İftar sonrası caddede gezerek vatandaşlarla sohbet eden Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, böyle bir buluşmanın ve dayanışmanın güzel bir adım olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, ramazan ayının hoşgörü, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğuna değinerek, "Bizler de belediye olarak bu sene ilk defa iftar çadırımızı açtık. Halkta bir memnuniyet oldu ki bizim de çabamız halkı memnun etmek. Akşamları da böyle bir ortaklaşma, buluşma ve dayanışma güzel bir şey. Bunlara bizlerde vesile olmuşsak ne mutlu. Halkın memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir. Onun için geldiğimizden beri halkımız ne istiyorsa onlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sıkıntılarımız var yok değil ama biz de elimizden geldiğince halkı memnun etmeye çalışıyoruz" dedi.

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Budur da 3 yıldır kentte yaşadığını bildirerek, şöyle konuştu:
"Hakkari'de ramazan gecelerinde başka yerlerde görmediğim değişik manzara ve görüntüler var. Hakkari'de insanların heyecanla iftardan sonra çıkıp dolaştıkları, eğlendikleri, alışveriş ve dost sohbetleri yaptıkları güzel geceler yaşıyoruz. Hakkari insanı oldukça güzel, cana yakın ve iyi niyetli. Buradaki doğanın güzelliği insanların içine yansımış. İnsanlar o içtenliğini ramazan gecelerine de en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyorlar. Güzel bir geleneği yaşatmaya çalışıyorlar. Biz de bu güzellikleri yaşamaya çalışıyoruz."
Hakkari'de ramazan ayının çok farklı ve güzel olduğunu belirten yöresel sanatçı Fikret Kaval ise vatandaşların iftardan sonra bütün sokakları doldurduğunu dile getirdi.
Açık alanda çaldıkları Türkçe ve Kürtçe müziklerle vatandaşları eğlendirmeye çalıştıklarını anlatan Kaval, "Burada çok güzel, huzurlu bir ortam var. Acıdan, kederden, tasadan uzak ortamları özledik. İnsanların, halkın huzur içerisinde yaşaması, huzur içerisinde ramazanlarını kutlaması gerekiyor. Umarım hep böyle olur. Umarım böyle güzel bir ortamda barış süreci de devam ederek huzur içerisinde yaşarız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA