Burhaniye Halk Eğitimde Tatil Yok

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, okulların kapanması ile birlikte uzun yaz tatilinde öğrencilerin boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri, eğlenirken öğrenmeleri, yeni beceriler edinirken yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar kurmaları, tatillerini verimli geçirmeleri amacıyla yaz kursları açmayı planladı.


Temmuz başından itibaren, Yaz Etkinlikleri adı altında Sertifika Programları dışında açılan 7 yaş ve üzeri öğrencilere yönelik kurslar açmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan önemli bir proje olan “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında tüm okullarda kurslar açacaklarını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin” Atatürk Spor Salonu ve 8 Eylül Stadyumu ile merkezimize ait hizmet binasında yaz tatili boyunca kurslarımız devam edecektir. Çocuklarımız dinlenirken eğlenecek, eğlenirken öğreneceklerdir. Açılan kurslarımızın başında Futbol, tekvando, satranç, voleybol, hentbol, basketbol, bayanlar için step aerobik, halk oyunları, gitar, keman, bağlama, İngilizce, Zihinsel Engelliler Özel Atletizm, Elif- Ba ve Tecvidli Kuranı Kerim okuma, hızlı yazma klavye ve Üniversite öğrencilerimize yönelik 160 saatlik bilgisayar kullanım kursları açılacak. Bu kurslarımız için kayıt başvuruları okul müdürlüklerine ve merkezimize yapılacaktır. Kurslarımız hafta içi 09.00-13.00 ile 13.30-16.30 saatleri arasında farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilecek ve yaz tatili boyunca devam edecektir. Ayrıca, hijyen eğitimi ile ilgili başvurular merkezimize yapılacak olup haftanın 5 günü hijyen eğitimi devam edecektir. Hijyen Eğitim Sertifikası almak isteyen vatandaşların merkezimize müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA