‘AK Parti döneminde alevi yurttaşlar rahatladı’

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir AK Parti döneminde alevi yurttaşların rahat ettiği ve oylarını Tayyip Erdoğan’a kullanacakları yönünde çok önemli açıklamalarda bulundu.

‘AK Parti döneminde alevi yurttaşlar rahatladı’
Beyaz TV ekranlarında haftanın üç günü yayınlanan Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı'Latif Şimşek ile Gündem' isimli tartışma programının konukları Mustafa Şen, M.Ali Kulat, Fermani Altun ve Özdemir Özdemir oldu.

Programda Alevilerin Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'e AK Parti'nin aleviler için yaptıkları sorulunca Özdemir, Alevilerin oylarını AK Parti'ye verecekleri yönünde açıklamalar yaptı.

AK Parti'nin Alevilere yönelik cesur atılımlarda bulunduğunu ve AK Parti döneminde Alevilerin rahata erdiğini belirten Özdemir Özdemir, SHP, Doğruyol Partisi hükümetinde neredeyse bakanlar kurulunun yarısının alevi olduğunu fakat buna rağmen adımların atılmadığını söyledi.

Oy almak için Alevi vatandaşların sırtının sıvazlandığını ama inanç noktasında işleve geçen bir konu çıkmadığını söyleyen Özdemir, en son üçlü koalisyon döneminde bir atılım kararı alındığını fakat onda da hükümetin ömrü yetmediği için olmadığını belirtti.

Artık alevi yurttaşların rahat olduğunu söyleyen Özdemir, ”Ben rahatça aleviyim diyebiliyorum, televizyonlara çıkıp bir alevi kuruluşunun başkanıyım deyip fikirlerimi açık açık beyan edebiliyorum.” dedi.

1980'li yılları hatırlatan Özdemir, “Kasaba'ya jandarma geldiğinde biz kaçacak yer arıyorduk. Vesayet döneminin bu hükümetle birlikte rahatlamasından dolayı bu hükümette bir rahatlama oldu” dedi.

AK Parti hükümetinin daha ileri adımlar atmasını beklemekle beraber bu adımları atabileceğine de inandığını ifade eden Özdemir, “İnanmasak çalıştaylara katılmayız” diye konuştu.

Alevi Yurttaşlar neden CHP'den desteğini çekti?

“Ankara seçimlerinde Mansur Yavaş'ın aday yapılması alevi toplumunda bir tepkiye yol açtı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun getirilip dikta edilmesi alevi toplumunda bir ifa yarattı. Dedeme soruyorum Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini dahil telaffuz edemiyor ve Türkiye'ye dikta edilen bir proje olduğunu söylüyor. “

“Ben ona oy vermem”

Ben Ekmeleddin İhsanoğlu'ya oy verene kadar tanımadığım adama, hiç olmazsa Başbakan'a veririm. Biz kuruluş olarak da yaptığımız en son toplantıda Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olursa onu destekleyeceğiz ve bunu açık bir tavırla söylüyoruz. İnsanlar artık kavga istemiyor.