Tbmm Soma Maden Araştırma Komisyonu'nun Aile Ziyareti

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Tbmm Soma Maden Araştırma Komisyonu'nun Aile Ziyareti

Komisyonda yer alan 17 milletvekili üç kola ayrılarak şehit madencilerin evlerine gitti. Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ilk olarak şehit maden işçisi Recep Türk'ün evini ziyaret etti. Maden işçisinin eşi Ayşe Türk ve yakınları ile görüşen komisyon üyeleri aileden olayla ilgili bilgi alarak sıkıntılarını dinledi.

KALBİ DOĞUŞTAN YARIM
Maden komisyonu, maden şehidi Kenan Akdeniz'in evine de ziyarette bulundu. Burada eşi Elveda Akdeniz ve yakınları ile görüşen komisyon üyeleri ailenin en büyük çocuğunun kalp hastası olduğunu öğrendi. Anne Akdeniz, en büyük kızının kalp rahatsızlığı olduğunu ve 3 defa anjiyo bir defa da açık kalp ameliyatı olduğunu belirtti.

Komisyon üyesi milletvekilleri de çocuklarının sağlık problemleri ile yakınen ilgilenileceğini ifade etti.

KÖMÜR SICAK GELİYORDU
Madencinin eşi Elveda Akdeniz, eşinin olaydan önce olayın meydana geldiği maden ocağındaki zorluklardan bahsettiğini belirterek kömürün sürekli sıcak geldiğini söylediğini kaydetti.

BABASININ ÖLÜMÜNÜ ASKERDE ÖĞRENDİ
Komisyon üyeleri, son olarak madende hayatını kaybeden Ömer Elibol'un ailesini ziyaret etti. Şehit madencinin oğlu 20 yaşındaki Beytullah Elibol babasının madende şehit düştüğü haberini askerde aldığını ve komutanlarından izin alarak geldiğini ifade etti.

Şehit madencinin eşi Fatma Elibol ve kardeşi madenden yaralı kurtarılan Mustafa Elibol'dan olay hakkında bilgi aldı. Komisyon üyeleri kazadan 8 saat sonra kurtulan şehit madenci Ömer Elibol'un abisi Mustafa Elibol'u dinledi.

Mustafa Elibol da ağabeyi ile madende çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben tam patlamanın olduğu bölgede çalışıyordum. Abim ise benim üst tarafımdaydı. Biz yeraltında yaklaşık 140 kişi aynı yerdeydik. Havanın ters çevrilmesi ile hayatta kaldık. Olaydan 8 saat sonra kurtarma ekipleri gelerek beni madenden çıkardı."
Soma faciasını araştırmak için 2 gün Soma'da inceleme yapacaklarını belirten komisyon üyeleri buradan elde edecekleri sonuçları raporlayarak meclise sunacaklarını ifade ettiler. Komisyon üyeleri her gittiği şehit evinde din görevlisi ile birlikte dua ederek ziyaretlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA