Soma Kömürleri A.Ş'nin mal varlığına ihtiyati haciz

Maden faciasında vefat eden Kocabaş'ın ailesinin tazminat davasına ilişkin, Soma Kömürleri A.Ş'nin mal varlıklarına ihtiyati haciz konulması kararlaştırıldı.

Soma Kömürleri A.Ş'nin mal varlığına ihtiyati haciz
Soma'daki maden faciasının ardından vefat eden işçilerden Mustafa Kocabaş'ın ailesi tarafından Soma Kömürleri A.Ş. aleyhinde açılan tazminat davasının ardından, Soma 1. Asliye Hukuk Mahkemesi şirketin taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'ndan (TKİ) hak ediş alacaklarına ihtiyati haciz konulmasına karar verdi.

Soma 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan maddi ve manevi tazminat davasında mahkeme aldığı ara kararla, şirketin mal varlıkları ile alacaklarına ihtiyati haciz kararı aldı. Şirketin iş makineleri ve kayıtlı taşınmazları için ihtiyati haciz kararı verdi.

Mahkeme ayrıca, şirketin TKİ'den hak ediş alacaklarına da ihtiyati haciz uygulanarak, 200 bin liralık kısmının davacılar adına açılacak banka hesabında depolanmasına hükmetti.

"Karar tüm mağdur aileler için umut oldu"

Avukat Hakan Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin aldığı kararın faciada yaşamını yitiren bütün işçilerin aileleri için umut olduğunu söyledi.

Kararla özellikle şirketin TKİ'den alacaklarının kaçırılmasının önüne geçilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Kahraman, "Karar aynı zamanda açılacak diğer tazminat davaları için emsal olacak. Tüm mağdur aileler adına açılacak davalarda, tazminat alacakları bu karar sayesinde şimdiden garanti altına alınmış oldu" diye konuştu.
Kaynak: AA