Milas'ta Çok Kültürlü Festival

Milas Folklor Araştırma Derneği, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali renkli başladı.

Milas'ta Çok Kültürlü Festival
Birçok kültürün bir araya geldiği festivalde en büyük ilgiyi minik balerinler ve Sırbistan Folk Dance Grup’u topladı.
Milas Folklor Araştırma Derneği, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali ilçedeki sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla coşkulu görüntülere sahne oldu. Birçok kültürün dans gösterilerinin sergilendiği festival çok yönlü olması bakımından da büyük beğeni topladı.

Festival geçtiğimiz cumartesi günü ilk olarak saat 11.00’de Muğla belediye Bandosu’nun gösterisiyle başladı.

Ardından 5-15 yaş çocuklarının katılımıyla düzenlenen resim yarışmasında küçük yaştaki çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmayı izleyenler arasında Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Meclisi Üyesi İlknur Öner, Milas CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Suat Özcan, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Folklor Araştırma Derneği Başkanı Emrah Mergen, vatandaşlar ve veliler bulundu.

Aynı günün akşamında saat 18.30’da şehir içinde düzenlenen kortej ise büyük ilgi topladı. MUZKAD-Der Davul Zurna Ekibi eşliğinde yürüyen topluluk, Milas halkı tarafından da ilgiyle karşılandı. Kortej sonunda Atapark’ta en çok ilgiyi toplayan Sırbistan Folk Dance Grup’u mini bir gösteri sundu. Saat 20.30’da ise Amfi Tiyatro’da düzenlenecek etkinlik için hazır bulunuldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Milas Folklor Araştırma Derneği Başkanı Emrah Mergen, katılım oldukça fazla olduğunu belirterek festivale yabancı dansçıların da renk kattığını ve çok güzel bir festival gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Festivalde gösteri sunacak çocukların bir yıldır bugün için hazırlandığını kaydeden Mergen, “Festivalimizin oluşmasında birçok STK’dan destek gördük. Destekleyen herkesi buradan teşekkürlerimi iletiyorum Kültürümüzü gelecek yıllara bu şekilde aktarabildiğimiz için gururluyum inşallah gelecek yıllarda daha da iyisini yapma fırsatını buluruz. Çocuklarımız bir yıl boyunca harcadıkları emeğini bugün sizlerle paylaşacaklar. Herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Emrah Mergen’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Sırbistan Folk Dance Grup’u Milas halkı tarafından çok beğenildi.

Çeşitli dans gösterilerinin sergilendiği festivalde özellikle minik balerinler büyük alkış aldı. Bazı çocukların yetenekleri göz doldururken bazı çocukların ise muzur hareketleri eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte ayrıca festivale destek verenlere teşekkür belgesi verilirken, festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Pazar günü de devam etmesi planlanan festivalin ikinci bölümü ise sağanak yağış nedeniyle Perşembe gününe ertelendi.
Kaynak: İHA