Burhaniye İmam Hatip’te 6.mezuniyet Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.

Burhaniye İmam Hatip’te 6.mezuniyet Coşkusu

Okulun 6. mezuniyet gününde 46 öğrenci diploma alırken, törene Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet gününde büyük coşku yaşandı. Dereceye giren öğrencilere Kaymakam Osman Yenidoğan ve AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verilirken, bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Okul birincisinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezun öğrencilerin temsili diplomaları Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye başkanı Necdet Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdür Talat Toy ile öğretmenleri tarafından verildi.

Okul Müdür Aydın Gülten, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti.

Müdür Aydın Gülten, “Rahmetli Hacı Mehmet Fevzi Köylü, mal varlığının bir kısmını Burhaniye ilçesine İmam Hatip Lisesi yapılması şartıyla bağışlamıştır. Okulumuzun bulunduğu yerin arsasının bir kısmını Hacı Adil Başkurt bağışlamıştır. Bağışlanan mal varlığı ile de okulumuzun binası yaptırılmıştır. Başta bu iki kıymetli hayırseverlerimizden ve bu binanın yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Okulumuz 2004- yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuzda amacımız: Türk Milletinin millî, ahlaki, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına saygılı, Ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Okulumuzda, normal lise derslerinin yanı sıra dini ilimlerde öğrencilerimize öğretilmek suretiyle, onları imam-hatiplik ve Kur’an Kursu öğretmenliğine hazırlanmaktayız. Amacımız, sadece imam ve hatipliğe hazırlamak değil, bunun yanı sıra Üniversitelerin her bölümüne öğrenci göndermektir. Çünkü aileler bizlere çocuklarını verirken çocuğum İmam, hatip, Kuran kursu öğretmeni olarak yetişin diyenler kadar; lise eğitimi alırken iyi bir dini eğitim de alsın ve Üniversitelerin değişik bölümlerini de okuyabilsinler şeklinde düşünmektedirler. Geçen yıl mezun olan öğrencilerimizden 11 tanesi 4 yıllık fakültelere yerleşmişlerdir. İnşallah bu sene daha fazla öğrencimiz bir üst eğitime devam etme imkanına kavuşur. Okulumuzdan 46 öğrencimizi uğurlamaktayız. Mezun olan bu öğrencilerimize güle güle derken, Allahtan bahtlarının ve yollarının açık olasını diliyorum” dedi.

Törenin sonunda konuklara pilav ayran ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA