Burhaniye’de, Yeni Zelandalı Tanıtım Elçisi

3 buçuk yıldır Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca mahallesinde yaşayan Abdullah Rabbani, yörenin tanıtım elçisi oldu.

Burhaniye’de, Yeni Zelandalı Tanıtım Elçisi

17 yıl önce Müslüman olan 53 yaşındaki Rabbani, çocuklara İngilizce ve çevre dersleri verirken bu güne kadar çok sayıda yerli ve yabancı konuğu ağırladı, yöreyi tanıttı. Rabbani’nin son konukları da, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencisi Merdan Kıyağ, Yekta Akgün, Selin Yula ve Gökçe Billor oldu. Abdullah Rabbani, çeşitli illerden okumak için ilçeye gelen bu gençlere yöreyi tanıttı. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca (köyü) mahallesinde kendini kabul ettiren Rabbani, yöreyi çok sevdiğini söyledi.

9 yıl dünyayı gezen Rabbani, Türkiye’ye ve sonunda da Dutluca’ya yerleşmeye karar vermiş. Dutluca köyünü çok sevdiklerini anlatan Merdan Kıyağ, “Dutluca’ya geldik. Buraya ikinci gelişimiz. Dutluca doğal olarak çok güzel Çok doyum veren bir yer. Abdullah ağabey de burada bayadır yerleşmiş kendini kabul ettirmiş. Çok güzel çok faydalı olmuş. Dutluca’nın tanıtımı için. Burada dersler vermiş öğrencilere. Çevre konusunda çok duyarlı. Yetkililerle çok güzel ilişkileri var. Bize de çevreyi tanıttı. Sağ olsun. Biz gezdik. Reyting yaptık. Eğlendik. Kahvaltılar ettik. Doğal güzellikler karşısında. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

Yekta Akgün de, “Abdullah ağabeyle arkadaşlar sayesinde tanıştım. Buraya Dutluca’ya ikinci gelişim. Gerçekten buraya gelirken koşarak geliyorum. Abdullah ağabeyin çevreye olan düşkünlüğü, köye olan düşkünlüğü, bizi buraya bağlı tutmaya başladı.

Köyü herkesin görmesini tavsiye edebilirim. Gerçekten çok güzel bir yer. Kesinlikle Abdullah ağabeyle tanışmaları gerekiyor. Bizim için bir şans oldu. Umarım herkes gelir. Abdullah ağabeyle tanışır” dedi.

Selin Yula ise, “Ben Burhaniye de okuyorum. Dutluca’ya da ikinci gelişim. Abdullah ağabeyle arkadaşlar sayesinde tanıştım. Ve tanıştığım için gerçekten çok mutluyum. Çevre konusunda, eğitim konusunda, çok duyarlı kendisi. İnşallah daha sonra da ziyaret fırsatı bulurum. Herkesin de Dutluca’yı görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Açıklama yapan Abdullah Rabbani de, “Benim adım Abdullah rabbani. 3 buçuk yıldır Balıkesir Burhaniye Dutluca köyünde ikamet ediyorum. Burada artık yerleştim. Burası çok güzel. Doğa, tabiat olarak harika bir yerdir. Bunun için yüreğim günlüm hep buradadır. Ve 3 buçuk yıldır söylediğim gibi buradayım. Benim bu bölgede bu yörede olmakta bir amacım vardır. Huzur için sakin bir hayat için buraya yerleştim. Doğal ve tabiat için burada arkadaşlarımız dostlarımıza, özellikle de gençlerimize eğitim ve çevre konusunda dersler veriyorum, öğretiyorum. Bu güzel bölgeyi tanıtmaya çalışıyorum. Çok zevkli oluyor. Çeşit çeşit insanlarla karşılaşıyorum. Elimden geleni yapıyorum inşallah. Gördüğünüz gibi burası doğa olarak manzara olarak çok güzel. Tamamen bir karar verdim. Hayatımın tamamı burada olacak” dedi.

Kaynak: İHA