Burhaniye Celal Toraman’da Mezuniyet Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi için düzenlenen mezuniyet gününde büyük coşku yaşandı.

Burhaniye Celal Toraman’da Mezuniyet Coşkusu

Ahmet Akın Kültür Merkezi’ndeki törene katılan kaymakam Osman Yenidoğan ve eşi Hülya hanım da, oğulları Oğulcan Yenidoğan ve diğer mezunların sevincine ortak oldu. Celal Toraman Anadolu Lisesi’nin, bu güne kadar okul bahçesinde yapılan geleneksel mezuniyet töreni, bu yıl Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törenin sunuculuğunu, Edebiyat Öğretmeni Ahmet Altınsoy yaptı. Okul birincisi Umut Çetin’in ödülünü veren Kaymakam Osman Yenidoğan, bu güne kadar kızlarda olan birinciliğin erkeklere geçtiğini söyledi.

Törene, hem ilçe kaymakamı, hem de öğrenci velisi olarak katıldığını anlatan Osman Yenidoğan, “Bu güne kadar birincilik hep kızlarda oluyordu. Bu yıl erkekler birinciliği aldı. Kız çocuklarımız okuma da çok başarılılar. Ancak gerçek hayatta iş değişiyor. Günümüzde pek çok kurum ve kuruluşta kadınlarımızın sayısı istenen seviye de değil. Öğrencilerimizi yetiştiren tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilere üniversite hayatında da başarılar diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Arslan da konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür etti. Mehmet Arslan, “Demir alma zamanı geldi limandan. Hayatta her zaman mücadeleye devam edeceksiniz. Bizi biz yapan maddi ve manevi değerlere sahip çıkın. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Okul da bu yıl da güzel bir sezon geçirdik. Değerli dereceler aldık. Hayat yoluna çıkıyorsunuz. Başarınız daim, yolunuz açık olsun” dedi.

Öğretmenler adına konuşan İngilizce Öğretmeni Mehmet Ali Yavaş da, “Sevgili gençler, bir yandan buraların ve lise ortamının kurtları durumundayken, diğer yandan üniversitenin de potansiyel kuşlarısınız. Ama üzülmeyin. Bu durumunuz bir yıl sonra sizin yerinizi alacak halefleriniz gelince, sona erecek. Sizlere LYS sınavlarında başarılar, anne-babalara da sınav sırasında ve sonrasında kolaylıklar dilerim” dedi.

Okul birinci olan Umut Çetin de, kendilerini yetiştiren öğretmenlere ve ailelerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Umut Çetin, yaş kütüğüne plaket çakarken, bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Okul birincisi Umut Çetin’in ödülü Kaymakam Osman Yenidoğan tarafından verilirken, ikinci olan Gülce Yavaş’ın ödülünü de İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy verdi. Üçüncü olan Yasin Beyaz’ın ödülü ise okula adını veren Hayır Sever Celal Toraman tarafından verildi.

Törenin sonunda konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Törene, Kaymakam Osman Yenidoğan ve işe Hülya hanım ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy ve hayır sever Celal Toraman’ın yanı sıra veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA