Barış Aydın Güven Tazeledi

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Olağan Genel Kurulu'nda Barış Aydın, oybirliği ile yeniden başkanlığa getirildi.

Barış Aydın Güven Tazeledi

ASİAD'ın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için örnek olacak yeni merkez binasında gerçekleşen Olağan Genel Kurul Toplantısı, Soma maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin de anıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Divan heyetinin oluşturulması ile gündem maddelerine geçilen toplantıya ASİAD Kurucu Başkanı Veli Sarıtoprak başkanlık etti.

Sarıtoprak, her detayı düşünülen yeni hizmet binası ile katılımcılardan tam not alan genel merkez binası ile 25 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, "Bir derneği 25 yıl yaşatmak kolay değildir. Hepimiz bunun için büyük çaba sarf ettik. ASİAD, Barış Aydın'ın liderliğiyle yeniden şaha kalktı. Büyük başarılara imza atacağına eminim" dedi.

Toplantıda 2013 yılı yönetim, denetim raporlarının ve 2014 tahmini bütçe sunumlarının yapılmasıyla dernek organlarının seçimine geçildi. Divana sunulan tek önergenin görüşmeye açılması ve kabulü ile Barış Aydın yeniden ASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

"ASİAD'I ESKİ PARLAK GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ"
Yeni yönetimin tüm Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Barış Aydın, amaçlarının ASİAD’ı kısa sürede eski parlak günlerine kavuşturmak olduğunu ifade etti.

ASİAD’ın yönetim kurulu ve üyelerinden aldığı güçle hızla büyüyeceğinden emin olduğunu söyleyen Aydın, sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de etkili bir STK haline geleceklerini vurguladı.

ASİAD'ın Vehbi Koç, Sakıp Sabancı gibi Türkiye’nin önemli iş adamlarını, büyük devlet adamlarını ağırlamış, Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Aydın, derneğe bir süredir kaybettiği prestiji yeniden kazandırmak için çalışacaklarını belirtti.

Başkanlığa seçilmesiyle Ankara'da hiç bir derneğin sahip olmadığı standartlarda bir genel merkez oluşturmak için çalışmaya başladıklarını bildiren Aydın, şöyle devam etti:
"Kurduğumuz dernek merkezimiz ile hedeflerimize uygun, üyelerimize yakışan bir kompleksi hayata geçirdik. Üyelerimizin ihtiyaçlarına göre tasarlanan toplantı odaları, seminer salonu gibi çok sayıda ihtiyacı karşılayacak nitelikteki merkezimizin girişinde bulunan bankomuz üye sayımız olan 189 birbirinden farklı parçanın birleşimi şeklinde tasarlandı. Bu tasarım farklı iş kollarından, ideoloji ve siyaset gözetmeksizin bir olduğumuz ASİAD'ın ruhunu yansıtıyor.”

"ADIMIZ NE OLURSA OLSUN SOYADIMIZ TÜRKİYE"
Barış Aydın, her düşünceden, her ideolojiden, her meslekten farklı isimlerle birliktelik oluşturmaya özen gösterdiklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Tüm farklılıklar, ASİAD için zenginlik olacak. Adımız ne olursa olsun soyadımız Türkiye. Ülkemiz için faydalı olacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalar yapacağız. Ülkemizin geniş kültür mozayiğini burada yaşatacağız. Önce Ankara’mız, ülkemiz, sonra da dünyayı kapsayacak önemli çalışmalara imza atacağız. Katılımcı, dinamik bir üye yapısıyla hareket edeceğiz. ASİAD sadece Ankara’da değil, tüm Türkiye’de etkili bir STK haline gelecek. Yönetim kurulumuz, oluşturacağımız komiteler, tüm üyelerimizle birlikte başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’nin sorunlarına çözümler üreteceğiz. Sanayici ve iş adamının en kuvvetli sesi olacağız. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Anadolu’nun dört yanından sanayici ve iş adamları derneğini de bünyemize katarak “Anadolu Sanayici İş Adamları Federasyonu” haline gelmek. Çalışmalarımızdan sadece ben değil tüm yönetim kurulumuz emin. Yönetim kurulumuz, eski başkanlarımız ve üyelerimizle ASİAD’ı şaha kaldıracağız.”

"SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLDUĞUMUZU UNUTMAYACAĞIZ"
İş dünyasında büyük başarılar elde etmiş çok sayıda kişiyi bünyesinde bulunduran ASİAD’ın etkili bir sivil toplum kuruluşu olma noktasında da hedefe ulaşmasının çok kolay olacağını belirten Aydın, “Ülke ekonomisine istihdam yaratmak, ticari ilişkileri etkili şekilde sürdürmeyi sağlamanın yanında ASİAD’ın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu unutmadan ihtiyaç sahibi olan kişileri, yaşlıları, engellileri de unutmayan bir dernek olmayı başarabileceğine inanıyorum. ASİAD'da hiçbir siyasi partiye bağlı kalmadan, Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda, sahip olduğumuz mozaikten doğan zenginliğimizi ülkemizin ve milletimizin menfaatleri için kullanarak en doğru çalışmaları gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu; Barış Aydın, Adem Yılmaz, Evren Doğruol Eler, Ferhat Genç, Fikret Sungur, Hakan Kayaaslan, Haluk Tümer Yavuz, Mustafa Zengin, Ömer Faruk Ünal, Selçuk Karakaya, Serpil Uygun, Talha Köz, Volkan Doğanlar, Yılmaz Doğan ve Zafer Karahüseyinoğlu'dan oluştu.

Genel kurul, yeni üyelerin takdimleri ve rozet takma töreni ile son buldu.
Kaynak: İHA