Zeytinburnu'nda Mesir Macunu Şenliği

Zeytinburnu'nda her sene geleneksel olarak düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin 15'incisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla başladı.

Zeytinburnu'nda Mesir Macunu Şenliği

İstanbul Zeytinburnu'nda geleneksel olarak düzenlenen ve Mesir Macunu Şenliği olarak da bilinen Geleneksel Tıp Festivali, yapılan açılış töreniyle başladı.

Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, bu etkinliklerin amacının Merkezefendi'nin farkına varmak olduğunu belirterek, "Bizim binlerce yıllık tarihimize baktığımız zaman bütün dünya kahramanlarının bin misli fazlası kahramanlarımızın olduğunu görüyoruz. Övünülecek büyüklerimiz var, tabi ki bunlardan en önemlilerinden biri de şuan yakınında bulunduğumuz Merkezefendi’dir” dedi.

Tıbbı aromatik bitkilerle üniversitelerde bölüm açıldığına dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Merkezefendi’nin dil, tıbbi ve gönül derinliklerinin hep beraber farkında olmalıyız. Tıbbi ve aromatik bitkiler eskisi gibi ihmal edilmiyor. Tıbbı aromatik bitkilerle ilgili artık üniversitelerde bölümler de açılıyor. Artık insanlar tabiata dönerek şifa arıyorlar. Bu etkinlikteki amacımız hem Merkezefendi’nin farkına varmak hem de tabiatın derinliklerine gönülden varmakla ilgili güzel bir meseledir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Zeybekci ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın vatandaşlara mesir macunu attı. Vatandaşlar atılan mesir macununu almak için birbirleriyle yarıştı. Bu esnada zaman zaman da izdiham yaşandığı görüldü.

Festival sanatçı Keremcem'in konseriyle devam etti.
Kaynak: İHA