'Online Eğitim İle Engelleri Aşıyoruz' Projesi Açılış Töreni

Engellilerin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi, 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitim ile buluşturdu.

Açılış programına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bu proje sadece 531 gencimizin aldığı eğitimle sınırlı bir proje değil. Bu proje aynı zamanda bir zihniyet dönüşümünün de simgesidir” dedi.


Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu ilk aşamasını tamamladı Engellilerin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitimle buluşturdu. Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu, İstanbul'da yaşayan ve okula gidemeyen ya da gitmekte zorluk çeken 7-18 yaş arası 531 bedensel engelliyi tablet bilgisayar sahibi yaptı.

İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ve İstanbul Valiliği işbirliği ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi sayesinde engellilere evden eğitim imkanı sunuldu. Proje ile İstanbul'da yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle okuldaki eğitime erişemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmış olan 7-18 yaş aralığındaki 531 bedensel engelli öğrenciye sürekli eğitim hizmeti açılmış oldu.

Pilot olarak İstanbul'da uygulanan ve Türkiye geneline yayılması planlanan projenin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, engelli çocuklar ve aileleri ile davetliler katıldı.

Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi’nde yapılan programda kürsüye davet edilen Bakan Avcı, “Bu proje sadece 531 gencimizin aldığı eğitimle sınırlı bir proje değil. Bu proje aynı zamanda bir zihniyet dönüşümünün de simgesidir. Nitekim 10 yıldır eğitim sistemimizde yapmaya çalıştığımız Düzenlemeler, özellikle bireysel farklılıkları hesaba katarak her öğrencimize kendi özel koşullarına, yeteneklerine, becerilerine uygun bir eğitim vermenin imkan ve şartlarını hazırlamaktır” dedi.

Tek-tip eğitim anlayışına atıfta bulunan Bakan Avcı, “Hepiniz biliyorsunuz, bugünkü bu tek tipçi eğitim anlayışı aslında bir dönemin zorunluluğuydu. Sanayi devriminde fabrika düzeni ister istemez eğitime de yansımıştı. En ekonomik üretimin seri üretimin olduğu varsayımından hareketle sanayi devrimi ve fabrika düzeni ile birlikte de eğitimde de bireysel farklılıkları çok fazla gözetmeyen bir seri üretim anlayışı hakim olmuştu. Ama bugün artık bu ulaştığımız teknolojik imkanlarında katkısıyla bir zorunluluk olmaktan çıktı. İşte bugün onlarla ilgili de her engelli çocuğumuz için kendi engel türüne ve konumuna göre bireyselleştirilmiş eğitim vermenin pilot uygulamalarından birini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Eğitim alanında dünya çapında başarılara imza atıldığını ifade eden Bakan Avcı,”Türkiye son 10 yıldır sadece Avrupa ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde engellilerine sahip çıkma engellilerin sorunlarına çözüm getirme konusunda dünya çapında başarılara imza atan bir ülkedir. Bu başarı hepimizin başarısıdır, bu hükümetimizin başarısıdır. Tabi bu başarıda en büyük pay Sayın Başbakanımıza aittir. Bu açıdan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İŞ ADAMI NİHAT TUNALI, DERNEĞE 100 ADET BİLGİSAYAR BAĞIŞLADI
Törenin ardından Bakan Avcı’ya programa katılımlarından dolayı bir tablo ile plaket takdim edildi. Daha sonra sahneye çıkan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, Beyazay Derneği’ne 100 adet bilgisayar bağışı yapacağını açıkladı.

Bunun üzerine Bakan Avcı’da katkılarından dolayı Tunalı’ya teşekkür etti.
Kaynak: İHA