Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Artık insanlar tabiata, geçmişteki o güzelliklere dönerek şifa arıyor. Bu etkinlik hem Merkez Efendi'nin hem de tabiatın güzelliklerine gönülden varmak için çok güzel bir etkinlik" dedi.

Zeybekci, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen ve geleneksel tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının amaçlandığı "Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali"ne katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile uzun yıllardan bu yana tanıştıklarını belirten Zeybekci, "Başkanımızı, bugüne kadar verdiği güzel hizmetleriyle hani 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' derler ya Zeytinburnu'nu gönlünün güzellikleriyle baştan aşağı yeniden imar ederken, onu her zaman takdir etmişizdir" dedi.

Merkez Efendi'nin kendileri için önemli bir mesaj olduğunun altını çizen Zeybekci, çocuklara, gençlere ve yakın çevreye dikkatle bakıldığında, çocukların, gençlerin kahramanlarını, başkalarının ürettiğinin görüleceğini söyledi.

Zeybekci, şöyle devam etti:
"Onların, 'hayal kahramanları, çizgi film ve tarihle ilgili kahramanları kim' diye dikkatle bakın. O kahramanları hep başka birileri çocuklarımızın akıllarına, gönüllerine hayallerine gelecekle ilgili tüm kurgularına yerleştiriliyor. Biz de maalesef köklerinden, tarihinden, ecdadından, özelliklerinden koparılmak üzere çok özel gayret gösterildiğinin pek farkında değiliz. Ne olur bu konuda uyanık olalım."
Ülke tarihe bakıldığında ise ülkede bütün dünya kahramanlarının belki bin misli fazlasıyla kahraman ve her alanda övünülecek büyükleri bulunduğuna işaret eden Zeybekci, bunlardan en önemlilerinden birinin de Merkez Efendi olduğunu söyledi.

Onun, hem tıbbi hem gönül ilimleriyle ilgili verimliliklerinin farkında olunması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:
"Tıbbi ve aromatik bitkiler artık eskisi kadar ihmal edilmiyor. Bunlarla ilgili artık sadece seçmeli dersler verilmiyor, Pamukkale Üniversitesinde bunun yüksekokulu var. Artık insanlar tabiata, geçmişteki o güzelliklere dönerek şifa arıyor. Bu etkinlik, hem Merkez Efendi'nin hem de tabiatın güzelliklerine gönülden varmak için çok güzel bir etkinlik."
Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi olarak, Başkan Aydın ile 2011 yılında bu etkinliği beraber yapmaya karar verdiklerini belirten Zeybekci, ancak kendisine etkinliği yapmanın nasip olmadığını söyledi.

Zeybekci, 30 Mart 2011 yılında görevinden ayrıldığını dile getirerek, mart ayından sonraki etkinliğe de seçim kampanyası başladığı için gidemediğini açıkladı.

Bugün bu etkinliğe katılmanın da kendisine nasip olduğuna işaret eden Zeybekci, etkinlik çerçevesinde nice yüzyıllar boyunca Zeytinburnu'nda buluşulması temennisinde bulundu. Zeybekci, daha sonra vatandaşlara mesir macunu dağıttı.

Etkinlikte ayrıca, Keremcem konser verdi.
Kaynak: AA