Kartepe Ekoköy’de Fide Dağıtımı

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje kapsamında Ekoköy’de organik fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Kartepe Ekoköy’de Fide Dağıtımı

Geçtiğimiz yıl, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bölgesi’nde bulunan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerine yönelik toplam bütçesi 16 Milyon TL olan mali destek programı kapsamında başarılı projelere ait sözleşmeler düzenlenen tören ile taraflar arasında imzalanmıştı. Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje de 173 proje arasından mali destek almaya hak kazanmıştı.

Kartepe’de pilot bölge olan Ketenciler Köyü’nde gerçekleştirilen proje faaliyetleri kapsamında köylerin turizme kazandırılması hususunda yürütülen çalışmaların bir ayağı olarak organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi adına çeşitli meyve fidelerinin dağıtımı yapıldı. Organik tarımın yapılması konusunda Tarım İl Müdürlüğü’nden geçmiş dönemde eğitim alan köy halkınca projenin yaygınlaştırılması amacıyla domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi 35 çeşit organik ürünün fideleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de turizmin geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerine destek veren bu proje kapsamında fide dağıtımı Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır eşliğinde Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Tengerek, Ketenciler Muhtarı Erkul Kılıç, Kartepe Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Ekrem Temel ve köy halkının katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Yardımcısı Çakır, Ekoköy’de uygulanan proje çalışmasında hedef kitleyi oluşturan dezavantajlı kadınlar için istihdam olanakları yaratılacak ve bölgenin tarımsal ve turistik özellikleri değerlendirilerek yerli turist sayısının artırılmasına, turist profilinin çeşitlenmesine ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkı sağlayacak çalışmaların çeşitlenerek artırılacağını ifade etti.

Kaynak: İHA