Uçurumda Mahsur Kalan Koyunları Afad Kurtardı

Halkapınar ilçesinde 40 metrelik uçurumun kenarında mahsur kalan 2 koyunu, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (AFAD) kurtardı.

2010 metre yüksekliğindeki Güney Dağı'nda 4 gün önce kaybolan koyunlarını 40 metre uçurumun aşağısında gören sürü sahibi Talip Yavuz (31), Halkapınar ilçe Jandarma Komutanlığına bilgi verdi. Jandarma ekipleri de kurtarma çalışması için Konya AFAD ekibinden yardım istedi.
Kısa sürede bölgeye ulaşan 8 kişilik AFAD ekibi, Gavugalası mevkisine çıktı ve 3 saat süren çalışma sonrasında koyunları kurtardı. Koyunlar Talip Yavuz'a teslim edildi.
Konya AFAD Şube Müdürü Zekeriya Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dağcılık tekniklerini kullanarak sarp kayalıklar arasından halatlarla aşağı indik ve koyunlara ulaştık. Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrasında 40 metrelik uçurumdan koyunları başarılı bir şekilde çıkarttık ve sahibine teslim ettik'' dedi.

Sürü sahibi Talip Yavuz ise "Görevliler, AFAD ekiplerini çağırmış. Koyunlarım için kendi canlarını tehlikeye atan Konya AFAD ekiplerine çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Kaynak: AA